Петък, 08 Март 2024 11:56
CEV за втора поредна година избра България да приеме Треньорската конвенция
Снимка: bfv.bg / Startphoto.bg

За втора поредна година България ще е домакин на Треньорската конвенция на Европейската конфедерация по волейбол (CEV Coaches Convention). От CEV решиха отново да гласуват доверие на страната ни след изключително успешното провеждане на едно от най-големите международни треньорски събития през 2023 г.

 

 Семинарът, който е насочен към треньори и учители по физическо възпитание от цял свят, ще се проведе на 14 и 15 септември в София. На по-късен етап ще бъдат обявени лекторите и панелът.

 

 "Треньорската конвенция на CEV винаги е била отличително събитие за волейболната общност, насърчавайки обмена на знания, подобряването на уменията и възможностите за работа в една мрежа между треньори и учители по физическо възпитание. Тъй като Българска федерация волейбол отговаря за нейното провеждане заедно с екипа на CEV, аз съм уверен, че тазгодишната конвенция ще надмине очакванията и ще продължи да издига стандартите на треньорството и играта в нашата общност", коментира Александър Боричич, президент на CEV.

 

 Това ще бъде петото издание на Треньорската конвенция, чието начало датира от юни 2019 г. Сред домакините досега бяха Кранска гора (Словения) и Скопие (Северна Македония). Изданията предизвикаха огромен интерес, а миналогодишното събра в столицата ни рекорден брой участници.

 

 Международният семинар CEV Coaches Convention е по идея на Европейската комисия за треньори и на отдела за Техническо развитие на CEV, които работят в тясно сътрудничество с регионалните волейболни федерации. Тя е насочена към всеки, който работи на масово и начално ниво на волейболната игра. Семинарът, който има теорeтична и практическа част, предоставя наистина специална възможност на участниците да се учат от лектори от световна класа. Също така специалисти в областта от различни държави могат да обменят опит и мнения помежду си.

 

 "Фактът, че за втори пореден път сме домакини на Треньорската конвенция, демонстрира колко добре Българска федерация волейбол се грижи за развитието на треньорите – коментира Любомир Ганев, президент на БФВ. - За нас е чест, но и голяма отговорност, признанието от CEV. Ще се постараем семинарът да мине на най-високо ниво и да бъде полезен на всички присъстващи. Целта на нашата федерация е да се показва максимално голямо внимание към подрастващите. Сигурен съм, че всеки, който дойде в София, ще се върне у дома с повече знания и ще помага за развитието на нашия спорт."

 

 Българската федерация волейбол е сред партньорите на CEV за училищния проект "С волейбол на училище". Кампанията е вече във втората си година и преминава изключително успешно, успявайки да вдъхнови следващото поколение играчи с помощта на посланици и бивши шампиони в играта.