Четвъртък, 07 Март 2024 16:57
Български съдия с наряд във финала за Купата на CEV

Признанието за родното съдийство продължава с поредния престижен наряд в европейските клубни турнири. Втора финална среща през този сезон бе поверена на български рефер. Илиан Георгиев бе избран за първи съдия в първия сблъсък от Купата на CEV при жените. В него един срещу друг се изправят швейцарският НЮК Волейбол и италианският Киери'76. Двубоят в Ньошател (Швейцария) ще се проведе на 13 март, сряда, от 19:00 ч. (местно време). Втори рефер ще е полякът Ярослав Маковски.

 

 По-рано наряд за финал получи и Ивайло Иванов, който бе втори съдия в първия финален плейоф в Челъндж къп при мъжете между полския Проект Варшава и италианския Монца, завършил 3:1 за домакините.

 

 Рекордното българско участие при съдиите в евротурнирите този сезон бе белязано по-рано и с назначенията на още четирима наши рефери – Атанас Върбанов, Александър Виналиев, Константин Йовчев и Добромир Добрев.

 

 На Виналиев и Иванов бяха поверени полуфинали от Шампионската лига при мъжете, като срещите предстоят на 13 март. Виналиев ще е първи съдия на първия мач между полския Ястжембски и турския Зираат Банкасъ. За Иванов се пада честта да е първи рефер на италианския сблъсък между Трентино и Лубе Чиватанова, отново в първата им среща.

 

 Ден по-късно - на 14 март, Константин Йовчев ще е първи съдия на полуфиналния сблъсък при дамите в Шампионска лига между Конелиано (Италия) и Екзаджъбашъ (Турция).