Вторник, 05 Март 2024 12:16
Артикули на националите ни от ЕвроВолей 2023 влизат в световен благотворителен търг
Снимка: cev.eu

Топка и фланелка с автографи на български национали от Европейското първенство по волейбол за мъже са предоставени за уникален благотворителен търг. Артикулите са дарени от Европейската конфедерация по волейбол (CEV), която избра България за един от домакините на шампионата през 2023 г.
Акционът се организира от Италианската волейболна федерация (FIVAP) като част от кампанията "Заедно можем да се борим за любов". По този повод имаше и среща с папа Франсиск в началото на миналата година.

 

 Приходите от търга ще бъдат предоставени на Фондацията за педиатричен диспансер "Санта Марта", с която Ватикана подпомага семейства, изправени пред финансови ограничения. Освен това Ватикана гарантира безплатни медицински консултации и предоставя други продукти за деца и на асоциацията "C'è da fare ETS", чиято основна цел е набиране на средства за финансиране на проекти за подкрепа на млади хора в остър психологически и психичен стрес.

 

 Топката с българските подписи е част от първата партида, предоставена от CEV. В нея се включват подобни топки, подписани от играчите на националните отбори на Франция, Швейцария, Финландия, Естония, Испания, Украйна и Словакия. Партидата допълват фланелки с автографи на националните отбори на Босна и Херцеговина, Сърбия, Гърция, Украйна, Швейцария и Нидерландия.

 

 Феновете могат да спечелят национални фланелки с автографи на звезди като Алис Дегради (Италия), Камила Вайцел (Германия), Аня Мазей (Словения), Карлота Катай (Естония), Алехандра Перес Лопес (Испания), Юлия Ивона Новицка (Полша) , Матиас Валкиерс (Белгия), Ела Кулисиани (Чехия), Андри Аганиц (Естония) и Мая Щорк (Швейцария).

 

 С аукциона за солидарност "Заедно можем да се борим за любов" феновете на волейбола се радват на наистина уникална възможност да помогнат на нуждаещите се. Можете да се присъедините към онлайн благотворителния търг на следния линк: www.charitystars.com/spikeforlove.