Понеделник, 22 Януари 2024 15:47
Борислав Крачанов: Целта ни е да спечелим Купата на България

Борислав Крачанов ще изведе Марица във финала за Купата на България при жените срещу ЦСКА в събота. Мачът е от 17 ч в столичната зала „Христо Ботев". Крачанов, който е и национален селекционер на жени под 19 години, даде интервю пред официалния сайт на БФ Волейбол преди двубоя.

- Какви са очакванията ви за финала, г-н Крачанов?
- На първо място искам да се получи добър мач. Предизвикателството за двата отбора е ясно. Финалите са различни двубои, нямат общо с останалите. Вярвам, че много хора ще дойдат в зала „Христо Ботев". Ще подкрепят и двата отбора. Няма нищо по-хубаво от пълна зала и прекрасна обстановка.
 

- Марица отново излиза като фаворит. Така ли смятате и вие?
- Със сигурност очакванията към нас са по-големи. В последните години печелим категорично финалите. Нашата цел и сега е да вземем Купата на България.
 

- Какво е впечатлението ви от ЦСКА?
- Отборът започна по-колебливо сезона, но с течение на времето значително подобри играта си. ЦСКА има своите позитиви и е добър отбор. Ако дадем възможност на съперника да показва играта си, ще имаме доста главоболия.
 

- До колко отпадането ви от евротурнирите ще повлияе на отбора?
- Вече никой в Марица не мисли затова. На никого от нас не беше приятен начина, по който се случи. Сега сме фокусирани върху новото предизвикателство, а то е Купата на България. Нито аз, нито състезателките гледаме назад. Не се притесняваме, че сме отпаднали.
 

- Вие сте национален треньор на отбора до 19 години. Какво ви предстои?
- През лятото е Балканиадата. Още не са ясни датите и мястото, където ще е турнирът. Благодарение на Българска федерация по волейбол ще бъдем домакини на Европейско първенство. Пред родна публика се играе различно. Вярвам, че феновете ще дойдат и ще ни подкрепят. Дано всички не наслаждаваме на победи. Все още е рано да говоря с точни дати за подготовката. Работен вариант е да започнем на 20 юни, но има време.