Четвъртък, 18 Януари 2024 16:52
Вяра Парапунова: Трябва да излезем за категорична победа

Посрещачът на Левски и националния отбор Вяра Парапунова говори преди квалификацията за Европейското първенство за жени под 18 години, на
която България е домакин. Турнирът (17-21 януари) се провежда в столичната зала "Христо Ботев", като дневният билет е с цена 7 лева. Първата среща на младите "лъвици" е на 19 януари от 16:00 ч. срещу Косово от Група А.  Битките може да проследите и на живо в нашия YouTube канал тук:

 

https://youtube.com/@volleyBUL.official

 

Остават броени часове до квалификацията срещу Косово. Говорите ли си за евентуално подценяване и какви съвети си давате?

 Не говорим за подценяване. Ние знаем, че трябва да излезем за категорична победа с 3:0, за да бъдем още по-категорични в следващите два мача. Винаги може да има малко неувереност или малко подценяване, но смятам, че ние ще излезем доста категорични и с победа в този мач.

 

 Имате само един мач до сигурния полуфинал, който ще играете. Достатъчна ли ще ви е тази една среща, за да влезете в ритъм?

 Да. Мисля, че ще ни бъде достатъчен, защото ние с нетърпение и от доста време очакваме тези мачове.

 

 Имате ли предпочитание за съперник на полуфинала?

 Не. Предпочитаме да играем със Сърбия, но който и да се падне, ще излезем за победа. Задължително!

 

 Ще помогне домакинството и присъствието на български фенове?

 Да. Мисля, че доста ще ни повдигне духа. Дори, не дай боже, тръгнем да падаме, тяхната подкрепа доста ще повдигне духът ни.

 

 Лагерът от един месец измори ли те или напротив?

 Умората винаги я има, но тя е част от играта и се свиква. Все пак и като играеш пет гейма пак се натрупва умора, нямаме право да допускаме да надделее.