Събота, 13 Януари 2024 20:47
България на европейско!

България се класира на европейското първенство за мъже под 20 години! Първият ни отбор, който започна участие през 2024 година, мина като на парад през квалификацията в Румъния.


Макар и мачовете да бяха трудни водените от Мирослав Живков състезатели се справиха на ниво. Нашите спечелиха и третия си мач на турнира – срещу Румъния с 3:1 (19:25, 26:24, 25:18, 25:20). Родна агитка в залата не спираше да пее любимото ни „Българи юнаци!"
Като по традиция нашите загубиха първия гейм. Така беше и при победите срещу Черна гора и Турция в предишните два дни. Този път знаково значение имаше втората част. Румънците водеха почти през цялото време. Звездата ни Симеон Николов, който реално сам спечели двубоя с турците в тайбрека, отново беше над всички. Особено когато застанеше на началния удар. Нашите губеха в голяма част от гейма включително с 22:24. Живков и отборът му обаче показаха кой е господарят на корта.
 

Третият гейм беше доста по-лесен, макар че пак тръгна с румънски аванс. Накрая нашите се наложиха с 25:18. Вече придобили нужната увереност, българите не оставиха шанс на съперника и триумфираха с 25:20.
 

Отборът ни ще участва на европейското първенство, което е от 26 август до 7 септември в Сърбия и Гърция.