Сряда, 10 Януари 2024 12:39
Мирослав Живков преди евроквалификацията за мъже под 20 г.: Разчитам на колективния дух
Снимка: bfv.bg

Националният отбор за мъже под 20 години вече е в Румъния и от утре започва участието си в първата зонална квалификация за Европейско първенство (26.08-07.09). Нашите ще се изправят в три последователни дни срещу Черна гора, Турция и домакините (11-13 януари). Турнирът ще се проведе в Олимпийски комплекс "Сидни 2000" в Изворани.

 

 Селекционерът Мирослав Живков даде интервю пред официалния сайт на Българска федерация Волейбол преди началото на турнира и след 10-дневния лагер в Стара Загора.

 

 Какви са очакванията ви?

Искам да направим силни мачове. Трябва да покажем най-доброто от себе си. Ще се радвам, ако се приберем в България с три победи. Искам да се класираме още на първата квалификация, а не да чакаме втора през април.

 

 Имате ли кадрови проблеми?

 Единствено контузен е Николай Иванов от Добрич. Той е един от основните ни посрещачи, но въобще не започна лагера с нас. Всички останали са здрави и се надявам да бъдат на най-доброто си ниво.

 

 Как мина подготовката?

За времето, което имахме, извлякохме максимума. Лагерът ни продължи 10 дни. Всички са в оптимална спортна форма. Работата ни в тренировките трябва да се види в мачовете. Разчитам на колективния дух и позивитивизма в отбора ни.

 

 Какво знаете за съперниците?

 С Румъния и Турция сме играли много мачове и се познаваме отлично. Те са много класни състави. Състезателите им участват в мъжки отбори. Ще станат интересни мачове. По-малко знаем за Черна гора.

 

 Какви са условията в Румъния?

 Домакините са създали прекрасни условия за волейбол. Всичко е наред. Очакваме силен и интересен турнир.