Четвъртък, 28 Декември 2023 13:28
Пет волейболни номинации в анкетата "Най-добър млад спортист на България"
Снимка: viasport.bg

Серизно волейболно присъствие има в тазгодишната анкета "Най-добър млад спортист на България (до 19 г.)", организирана от единствения сайт за детско-юношески спорт Viasport.bg. За 12-та поредна година ще бъдат излъчени Топ 10 на най-изявените спортисти, Топ 3 на отборите и на треньорите. Церемонията е насрочена за 6 януари 2024 (събота) от 12:00 ч. в театралната зала на частно училище "Свети Георги" в София и ще бъде предавана на живо от Sportal.bg.
В гласуването, което бе проведено между 7и 17 декември, се включиха 84 спортни журналисти. Вот получиха общо 47 спортисти, 6 отбори и 6 треньори на подрастващи.

 

 17-годишният Симеон Николов е един от 10-те номинирани за най-добър млад спортист на България през 2023 г. Разпределителят на Левски и национал дебютира в мъжкия състав на България в олимпийската квалификация, а вече бе отличен с приз "Спортен Икар - За развитие" от Фондация "Български спорт" и Български олимпийски комитет.

 

 Двама волейболни специалисти ще се борят за приза номер 1 при треньорите – Десислава Величкова и Мирослав Живков. Водените от тях национални отбори, съответно мъже под 17 години и мъже под 19 години пък са в Топ на отборите. Първите играха финал на Европейското първенство в Черна гора и триумфира с титлата от Балканското първенство в Албания. Националите под 19 години завършиха на престижното пето място на Световното първенство в Аржентина и със сребърните отличия от Балканиадата в Тирана, Албания.

 

 Номинации за Най-добър млад спортист на България:

Белослава Кръстева (Шахмат)
Божидар Саръбоюков (Лека атлетика)
Илиян Радулов (Тенис)
Калина Бояджиева (Таекуондо - WTF и кикбокс)
Карлос Насар (Вдигане на тежести)
Никола Цолов (Моторни спортове)
Петър Мицин (Плуване)
Радослав Росенов (Бокс)
Симеон Николов (Волейбол)
Стилияна Николова (Художествена гимнастика)

 

 Топ 3 на отборите с най-много гласове, по азбучен ред:

 Волейбол – национален отбор за юноши под 17 г.
Волейбол – национален отбор за младежи под 19 г.
Тенис – национален отбор за девойки до 18 г.

 

 Топ 3 на треньорите с най-много гласове, по азбучен ред:

Десислава Величкова (Волейбол)
Мирослав Живков (Волейбол)
Николай Вакареев (Плуване)