Сряда, 13 Декември 2023 13:42
Силни волейболни школи ще участват в турнира "Звезди на бъдещето" в София

Отбори от традиционно силните волейболни школи от Италия, Сърбия, Русия, Полша и България се включват в третото издание на турнира "А1 Звезди на бъдещето", който е организиран от ВК Левски София и подкрепен от Българска федерация волейбол. 

 

 Турнирът на българска земя вече има сериозна репутация във волейболния свят като едно от най-предпочитаните състезания за момчета и момичета, поели по своя път към големия спорт. Изданието през 2023 г. е от 21 до 23 декември в спортна зала "Левски София". Турнирът е с общо 12 отбора – момчета и момичета до 16 години.

 

 Италианският Перуджа, сръбският Цървена звезда, руският Нижни Новгород, полският Стежица и българските Левски София и ЦПВК ще участват в надпреварата при момичетата. Италианският Дяволи Роза, руският Факел (Нови Уренгой), сръбският Цървена звезда и българските Левски София, Берое (Стара Загора) и Люлин са участниците в надпреварата при момчетата.

 

2023 A1 FSC - GIrls Teams

 

 "Традицията продължава заедно с усилията ни с всяка следваща година нивото да става все по-високо -  заяви Атанас Гаров, основен организатор на международния волейболен турнир за звезди на бъдещето. - Идеята за създаването на турнира е развитието на българските таланти - нещо, закодирано в ДНК-то на волейболен клуб Левски София. Да дадем шанс на страхотните български деца да играят на най-сериозното възможно ниво в най-ранна възраст. Благодарение на "А1 Звезди на бъдещето" талантите в българските школи се изправят срещу едни от най-силните в Европа."

 

2023 A1 FSC - Boys Teams 

 

"Благодарение на толкова силно международно състезание те получават безценен опит и увереност, че са част от най-силните. А това се пренася в бъдещото им развитие - и в клубовете, и в националните отбори, където ще носят слава за България - допълва Гаров. - Още от началото акцентирахме и върху уникалната възможност да се създават волейболни приятелства. В България поставяме основите на бъдещи достойни спортни съперничества между талантливи волейболисти, осъзнаващи важността да се развиват и като спортисти, и като хора. Затова турнирът е много повече от по-добро спортно бъдеще, той е основа за по-добро бъдеще на децата на България. Именно затова се превърна в наша мисия. А обратната връзка, която получаваме от най-големите волейболни нации, ни мотивира още повече да инвестираме в най-ценното - в бъдещето. Все повече и повече са клубовете и волейболните школи от Европа, които проявяват желание да бъдат част от идеята, родена и провеждаща се в България."