Сряда, 08 Ноември 2023 16:09
Елена Коларова разказва защо смени художествената гимнастика с волейбол и кой е мечтаният ѝ трансфер

Елена Коларова е специален гост в в рубриката "Запомнете това име" на Sportal.bg с автор и водещ е Рая Иванова и която представя талантливи български спортисти на възраст между 14 и 19 години.

 

 17-годишната състезателка играе на поста централен блокировач и това лято бе част от националния отбор на България за жени под 19 години, с който спечели бронзови медали от Балканското първенство и завърши на осмо място на Световното първенство. Тя попадна и в разширения състав на Лоренцо Мичели в женския национален отбор за олимпийската квалификация, но лека травма и попречи да пътува за Токио. През този сезон Коларова е част от новака в Национална Волейболна DEMAX+ лига – Дея спорт (Бургас). Тя е юноша именно на бургаския клуб, но през последната година носи и екипа на шампиона Марица (Пловдив), с който има две шампионски и две национални купи. Има общо 4 титли при девойките старша и младша възраст.

 

 Първите си стъпки в спорта Елена прави в художествената гимнастика, но години по-късно решава да пробва и волейбола, тъй като залите за двата спорта са в непосредствена близост.

 

 "Стана доста спонтанно. Преди това бях гимнастичка. Може би факт, който много малко хора знаят. С времето пораснах доста и тате имаше познати във волейбола и реши да отида на тренировка, да видя и да пробвам. Първо отидох с малки деца, където само подаваха и не ми беше интересно. Отидох в друга зала, където бяха по-големи от мен. Видях нещо различно - любов, раздаване към този спорт и ме грабна с това да започна да го практикувам. В началото не беше много лесно, защото гимнастиката и волейболът нямат много общи неща - може би единствено това, че имат предмета топка. Но със сигурност не съжалявам, че направих този избор", сподели Коларова в студиото на Sportal.bg.

 

364672311 6402402696461911 3448307727682991093 n

 

 Голямата мечта на младата волейболистка е някой ден да стигне до трансфер в Италия, но за момента гледа да се доказва в женския отбор на Дея: "Италия е много красива. Аз много обичам гледките и да пътувам. Това може би е доста добра дестинация, а волейболът е на много високо ниво. Да играеш в серия "А" би било мечта."

 

 Цялото интервю с Елена Коларова, в което говори за националните отбори, свободното си време, училището, трудния си характер и др. може да гледате ТУК.