Сряда, 25 Октомври 2023 12:33
Кампания "С волейбол на училище" гостува в Смолян
Снимка БФВ

С гостуване в град Смолян бе подновена националната кампания "С волейбол на училище", организирана от Българска федерация волейбол (БФВ) и под егидата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV). След краткото прекъсване заради лятната ваканцията инициативата за популяризиране на волейбола сред учениците се зарадва на огромен интерес в местното Профилирана природо-математическа гимназия "Васил Левски".

Уютният и просторен спортен салон на ППМГ „Васил Левски" дава прекрасна възможност на местните деца да практикуват красивата игра с топка, а местни ученици имаха възможност да покажат своите умения пред представителите на БФВ.

„Спортната инфраструктура в Смолян предразполага за спорт, а залата е невероятна – възхити се Давид Давидов, вицепрезидент на БФВ. - На много високо ниво са и стадионите, плувният басейн и спортната зала „Величко Чолаков". Смолян не отстъпва по никакъв начин на другите градове в България. Тук има здрава връзка между учениците и волейболните клубове. А знаете, че във волейбола няма глупави хора."

Една от целите на програмата „С волейбол на училище" е да помогне на клубовете да намират нови таланти. Президентът на БФВ Любомир Ганев бе възпрепятстван да присъства, но изпрати поздравителен адрес.

"Скъпи родопчани, като представител на БФВ се радвам, че мога да си партнираме с активна община като Смолян. Николай Мелемов изведе спорта и младите хора, като основна цел в своята работа. Градът има прекрасна спортна база, децата ви са ученолюбиви показват и особено отношение към спорта и в частност волейбола. Смолян е място, където всички наши инициативи са успешни и се надявам да продължим да работим с кмета и общината за бъдещото развитие на града", гласи телеграмата на Ганев.

Мария Илиева, директор на ППМГ „Васил Левски", благодари на Българска федерация волейбол, че училището е домакин на националното турне „С волейбол на училище". Тя посочи, че учениците са отлични спортисти наред с много добрите резултати в обучението си.

Заместник-кметът на града Марин Захариев благодари на треньорите по волейбол и на учителите по физическо възпитание, които полагат усилия и мотивират децата да спортуват.

„С общи усилия и с добрата спортна база се надявам да поставим Смолян на картата на спорта", каза Захариев.

В Смолян присъстваха още Станислав Николов и Николай Иванов, членове на Управителния съвет на БФ Волейбол. Там беше и Никола Запрянов, началник на РУО (Регионални управления на образованието). Също така и Теодора Щерева, отговаряща за спортните дейности на РУО, спортисти и деятели.

Кампанията „С волейбол на училище" не спира да гостува в различни български градове. Една от основните мисии децата да разберат, че образованието и спортът вървят ръка за ръка. Ръководството на волейбол постави като основна цел пред себе си работата с подрастващите, за което показват резултатите на националните ни отбори от тази година.

Проектът "С волейбол на училище" се изпълнява в сътрудничество с Европейската конфедерация по волейбол като част от инициативата SchoolVolleyball, съфинансирана от Европейската комисия.

Българска федерация по волейбол изказва своята благодарност към партньорите на проекта: Столична община, София – Европейска столица на спорта, РУО София-град, Министерство на младежта и спорта и фондация "За пример".