Сряда, 11 Февруари 2015 12:36
Жребий за Евроволей 2015 в Народния театър „Иван Вазов“

На 16.02. 2015 г. (понеделник) от 17:00 часа, в Народния театър „Иван Вазов“, ще се проведе церемонията по теглене на жребия за Евроволей 2015, на което България има привилегията да бъде домакин заедно с Италия. Шампионатът на Стария континент ще се проведе през октомври, а градовете, в които ще се изиграят всички мачове са София, Варна, Милано и Торино.

Срещите от финалната фаза на турнира ще се състоят в столичната зала „Арена Армеец“ и именно затова жребият, който ще разпредели всички 16 отбори участници в четири групи ще се изтегли в София.

За пръв път след 14 години (Варна 2001 - жени) България приема финали на Европейско първенство и за пръв път след 34 години - финали на мъжко Европейско първенство (Варна 1981 - мъже, София 1981 - жени).

Церемонията по жребия ще бъде в стил "спектакъл" и ще включва изпълнения на оркестъра на Националното музикално училище "Любомир Пипков", ансамбъла на Нешка Робева и представяне на официалната песен на Евроволей 2015 HEROES.

Водещи на церемонията ще бъдат телевизионният водещ Сашо Йовков и актрисата Благовеста Кабакова. Официален медиен партньор е Българската национална телевизия, която ще излъчи жребия на живо.

В сайта на БФВ също ще можете да проследите церемонията.

---СЛУЖЕБНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕДИИТЕ---

Поради ограничения брой места, с които разполага Народният Театър, молим най-късно до 13.02.2015 година на електронна поща Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. да бъдат изпратени заявки за акредитация, съдържащи имената на журналиста/фоторепортера/ видеооператора, медиата, дата на раждане, журналистическа карта номер. Получени след 13.02.2015 година заявки най-вероятно няма да могат да бъдат обработвани поради технически причини.

Влизането в Театъра чрез акредитации, които ще бъдат раздавани на Уелкъм деска, съгласно заявките, спрямо които ще бъдат разпределени местата. Настаняването в салона ще се извършва най-късно до 16:45 ч.

30 минути след края на церемонията ще се състои официална пресконференция с участието на Президента на CEV Андре Майер, председателя на Координационния комитет за Евроволей 2015 Александър Боричич, президентите на БФВ Данчо Лазаров и FIPAV Карло Магри, изпълнителният директор на БФВ Станислав Николов и организационният директор на Евроволей 2015 Стефан Августинов.

Прес отдел

Българска федерация волейбол

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.