Понеделник, 26 Юни 2023 10:58
Марина Диневи и Свети Влас посрещат 32 отбора на турнир по плажен волейбол
Снимка: Бончук Андонов

За втора година Марина Диневи в морския курорт Свети Влас ще е домакин на престижен турнир по плажен волейбол, който е под егидата на Българска федерация волейбол. Състезанието, което е част от Националната верига на България, ще се проведе на плажа Венид бийч в периода 29 юни - 2 юли 2023 г.

В надпреварата край Черно море ще се включат до 16 мъжки и 16 женски плажни двойки. Сред тях ще са едни от най-добрите и легендарни състезатели на българския плажен волейбол. Мачовете ще се играят на 30 юни и 1 юли, а полуфинали и финали на 2 юли.

Регистрацията ще е отворена до 27 юни 2023 г., като при по-голям брой записали се отбори, ще бъдат играни квалификации за влизане в основната схема.

Турнирът в Свети Влас ще се проведе по официалните правила за плажен волейбол на FIVB. Срещите ще бъдат ръководени от официални съдии, под шапката на Българската Федерация по волейбол.

 

"България има огромен потенциал за този спорт и съм много благодарен на Марина Диневи, че за втори път подават ръка това събитие да се случи. Мястото е уникално и изключително подходящо за организиране на професионален турнир от световна класа. Щастлив съм, че го превърнахме в традиция и поставихме България като дестинация на картата на плажния волейбол", споделя Ярив Лернер, организатор на турнира.

 

 DesislavaNikolova IrenaMishonova 01 AuthorBonchukAndonov 1

 

Общият награден фонд тази година е 10 000 лв., който ще бъде пропорционално разпределен на мъже и жени.

 

 

"Доволни сме от възможността Свети Влас да бъде едно от местата за популяризирането на плажния волейбол. Турнирът е само част от списъка със спортни, културни и модни събития, които се провеждат тук, и които носят много настроение, приятни емоции и страст. Надяваме се и участниците, и зрителите, да се забавляват и да им предложим едно пълноценно изживяване", коментираха домакините от Марина Диневи.

 

 Турнирът се провежда под егидата на Българска федерация волейбол и се организира от Nu Boyana Film Studios и техния изпълнителен директор Ярив Лернер, с партньорството на яхтено пристанище Марина Диневи.

 

ЗА КОНТАКТИ:
Организация: телефон: +359896860556, имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Marina Dinevi Open2023