Събота, 03 Юни 2023 15:11
България загуби от Япония в Лигата на нациите

Япония се оказа прекалено силна за България в третия ни двубой от Лигата на нациите в Нагоя. Нашите дами отстъпиха от домакините с 0:3 (20:25, 17:25, 19:25). В предишните двубои победихме Хърватия и загубихме от Доминиканска република.


Във всички геймове младият тим на България показа добро лице. До средата резултатът винаги беше относително равен, но в последните минути де пречупвахме. В третата част дори поведохме с 3:0 и държахме нещата до 15:15. Тогава японките направиха пет последователни точки и отборът, воден от Лоренцо Мичели, вече нямаше шанс.

Япония е един от фаворитите в Лигата на нациите и крайният резултат не е изненада. Въпреки това България показа много добри неща в мача. За статистиката – успешните блокади са равни 6:6. Отново най-резултатна от нашите беше Мария Йорданова с 6 точки, следвана от Мира Тодорова със седем.


Много по-важен за нас е неделният дуел с Германия. Двубоят започва в 9,40 ч. В генералното класиране България е на 10-о място от 24 тима, а германките са шести.