Петък, 26 Май 2023 19:29
Любомир Ганев пред женските националки:  Забавлявайте се на терена, помагайте си и вярвайте
БФВ/Костадин Андонов

Любомир Ганев говори пред женския национален отбор ден преди заминаването за Япония за първия турнир от Лигата на нациите. Президентът на БФ Волейбол ще бъде една седмица с тима, воден от Лоренцо Мичели, в Нагоя. Ганев направи надъхваща реч пред състезателките преди старта на тренировката.


„Първата седмица ще бъда с вас – започна президентът. - Всички сте един екип заедно с треньорския щаб. В колектива всеки трябва да помага на другия, за да постигнем целите си. Знаете, че няма разделение от страна на ръководството към мъжкия и женския национален отбор. Каквито условия имат едните, такива – и другите. В каквито хотели спят мъжете, в такива спят и жените. Това ще продължи, защото това е правилният начин. Аз така го разбирам.
 

Наградният фонд е еднакъв, отношението – също. Искам от вас да слушате треньорския щаб, да си изпълнявате изискванията. Сигурен съм, че и те ще направят всичко възможно да извлекат максимума от всяка от вас. Забавлявайте се на игрището, помагайте си, вярвайте. Вие сте и настоящето, и бъдещето на България. Естествено, някое момиче може да влезе допълнително. Ние си поставяме цели за тази, за следващата, за последващата година.
 

На 6 юни имаме управителен съвет, където ще гласуваме премиите. Те ще ви бъдат раздадени веднага, след като се приберете. Става въпрос за тези от миналата година. Новите нека да знаят, че всяка победа в Лигата на нациите е 5250 долара, които ще бъдат разпределени от щаба. Тя обаче ще важи само, ако останете във ВНЛ. Всички ще искате по една седмица почивка след това. Зависи от вас. Ако сме последни, трябва да играем на чалъндж турнир. На никой от вас не му се иска това. Напънете се, покажете, каквото можете. Всички колеги от федерацията и феновете знаят, че можете много. Наясно съм, че има доста здравословни проблеми. В следващите дни ще намерим лекар, който дори да не пътува, знае какво да направи."