Сряда, 24 Май 2023 08:35
Българска федерация по волейбол за втора година подкрепя  благотворителното спортно събитие "Предизвикай се с кауза"

В рамките на инициативата и тази година се провежда

специален волейболен турнир

в подкрепа на достъпа до качествено образование

за всяко дете в страната

 

За втора поредна година Българската федерация по волейбол се включва в благотворителното спортно събитие "Предизвикай се с кауза" и застава зад каузата на фондация "Заедно в час" за осигуряване равен достъп до качествено образование на всяко дете.
Целта на "Предизвикай се с кауза" е да обедини хора на различна възраст, без значение от тяхната физическа подготовка, като ги провокира да се предизвикат с любимия си спорт в подкрепа на качественото образованието.

Събитието ще се проведе на 17 юни на територията на залите и игрищата на Garitage park в София и включва спортовете волейбол, баскетбол кросфит и йога.

И тази година инициативата предизвиква любителите на волейбола да се включат в специален благотворителен турнир. Волейболното състезание ще се проведе в модерната спортна зала "Левски София" и дава възможност на участниците да се състезават в смесени отбори (мъже, жени, младежи) от по петима души (четирима играчи плюс една резерва). Форматът на турнира включва мачове в групова фаза и елиминации. Срещите се играят до спечелването на 2 гейма, като всеки, включително и евентуалният тайбрек, е до 21 точки. В събитието, както и миналата година, се очаква да се включат любими волейболисти от националните отбори - мъже и жени.

 

Записването за волейболния турнир изисква предварителна регистрация през този линк: https://bit.ly/42MLOOQ

 

 До 24 май благотворителните билети за събитието са на специална по-ниска цена от 29 лв. След тази дата цената им е 39 лв.

 

5

 

"Предизвикай се с кауза" се организира от фондация "Заедно в час" за трета поредна година и е вдъхновена от примера на вдъхновяващи хора, които през годините подкрепят организацията през физически изпитания – участие в маратони, вело турове из Европа и др.

 След две години в хибриден формат събитието за първи път събира на едно място участниците в подкрепа на каузата за по-качествено образование за всяко дете.

 

емата за образованието и спорта е изключително важна за всички нас, в Българска Федерация Волейбол, и с радост подкрепяме всяка инициатива и стъпка в тази посока. – коментира Любомир Ганев, президент на БФВ. - Ние работим много активно за връзката между волейбол и училището като иституция, защото искаме да помогнем на повече деца да развиват своите знания и посредством спорта. Волейболът изгражда много качества, които могат да бъдат полезни в обучението в клас на всяко едно дете – концентрация, дисциплина, увереност, дори екипност. Аз лично се надявам повече хора да приемат предизвикателството на „Заедно в час" и на 17 юни да се докоснат до любимата и толкова красива игра, наречена волейбол. Тази година решихме да насърчим участниците и с много вълнуваща награда – ще дадем на победителите във волейболния турнир 5 билета за Европейското първенство за мъже, което стартира на 28 август във Варна."

 

4

 

"Миналогодишния волейболен турнир беше един от силните акценти на събитието, затова и се радваме, че благодарение на партньорите ни от Garitage Park, волейболна зала "Левски София" и Българска федерация по волейбол отново организираме вълнуващо състезание за любителите на този спорт и срещи с любими волеюболисти. Образованието и спортът вървят ръка за ръка и са ключ към това да живеем в по-здраво и силно общество, затова и искрено благодарим за подкрепата на федерацията и волейболните ни приятели", коментира Петър Пройков от екипа на "Заедно в час".

Събитието е отворено за хора над 14 г. и без значение от тяхната физическа подготовка. Възможни са индивидуални регистрации, както и отборни. В деня на събитието са предвидени още забавни образователни игри, щандове с храна и напитки, томбола за всички регистрирани.

 

3

 

 

"Предизвикай се с кауза" се организира с безвъзмездната подкрепа на Garitage Park в София и волейболна зала "Левски София", Garitage Sports Center, Crossfit Vitosha и Yoga Vibe.

 Инициативата като партньор подкрепя още Българска федерация по баскетбол. Медийни партньори са bTV и Sportal media group.