Сряда, 17 Май 2023 07:22
"С волейбол на училище" се включи в празника на СУ „Алеко Константинов“ в град Луковит
Снимка: bvf.bg

Да спортуваш е празник! В истинско веселие се превръща и всяко събитие от мащабната кампания "С волейбол на училище", организирана от Българска Федерация Волейбол (БФВ).
 

Следващата спирка от кампанията бе град Луковит, а този път проектът бе част от тържествата на местното Средно училище "Алеко Константинов". На 12 май най-голямото училище в общината, в което се обучават над 800 ученици от 1-ви до 12-и клас, отбелязва 133 години от своето основаване.


Тази година събитието премина с целодневни тържества, а волейболът бе сериозно застъпен в тях.
 

Момчетата от 5-и, 6-и и 7-и клас посрещнаха волейболната легенда Евгени Иванов, с който проведоха мини турнир "Звезди на волейбола", а той бе част именно от проекта на федерацията "С волейбол на училище". За демонстрацията на волейболни умения пък помогнаха състезатели от местния волейболен клуб Ботев (Луковит). Училището получи и волейболни топки от БФВ, като част от проекта. 

На събитието присъства директор на училището Мая Илиева, както и Цветина Цолова - PR община Луковит, отдел „Образование и култура". По-късно към празника се включиха и кметът на града Иван Грънчаров, заместник-кметът Георги Георгиев, секретарят на общината Камелия Василева, началникът на районното полицейско управление Георги Георгиев и др.
 

 IMG 8139

 

 

Годишнината на СУ "Алеко Константинов" бе съпътствана от награждаване на изявени учители, откриване на нова площадка за обучение по безопасност на движението и заключителен вечерен концерт "Звезди на сцената" в препълнения читалищен салон с талантливи изпълнения и интригуваща сценография. 

 

Проектът "С волейбол на училище" се изпълнява в сътрудничество с Европейската конфедерация по волейбол като част от инициативата SchoolVolleyball, съфинансирана от Европейската комисия.
 

Българска федерация по волейбол изказва своята благодарност към партньорите на проекта: Столична община, София – Европейска столица на спорта, РУО София-град, Министерство на младежта и спорта и фондация "За пример".

 

IMG 8147