Понеделник, 15 Май 2023 16:18
ЦСКА спечели Купа България при момичетата под 18 години в оспорван турнир
Снимка: ВК ЦСКА

ЦСКА спечели турнира "Купа България" за момичета под 18 години. Надпреврата се проведе през уикенда (13-14 май), а "червените" бяха домакин със спортна зала „Васил Симов" в столицата.

 
В спор за трофея взеха участие още отборите на ВК Левски- София, ВК Централен полицейски волейболен клуб и ВК Марица (Пловдив). Те предложиха оспорвани битки, а победителят не бе ясен до последно.
 

Три от клубовете постигнаха по две победи и носителят на купата бе определен по точкова разлика, и буквално с последния гейм.
 

Армейският тим спечели с по 3:0 срещу Левски-София и Марица, съответно в първата и последната си среща, което се оказа решаващо за триумфа им. "Червените" волейболистки отстъпиха единствено пред ЦПВК с 1:2, който също регистрира две победи и едно поражение, но завърши втори с 1 точка по-малко. Марица се наложи над ЦПВК и също два пъти излезе краен победител, но завърши трети с 5 точки. На последната позиция остана Левски-София, който единствен не успя да запише победа и спечели един-единствен гейм в турнира.

 

Резултати:

13.05.2023г. / събота /
Левски-София – ЦСКА              0:3
Марица – ЦПВК                         2:1
Левски-София – Марица          1:2
ЦСКА – ЦПВК                            1:2
14.05.2023 г. / неделя /
ЦПВК – Левски-София             3:0
Марица – ЦСКА                        0:3

 

Крайно класиране:

  1. ЦСКА
  2. ЦПВК
  3. Марица (Пловдив)
  4. Левски-София

 

По-рано четирите отбора си осигуриха участие във финалите на Държавното първенство за момичета под 18 години.