Четвъртък, 11 Май 2023 09:47
Лоренцо Мичели обяви подмладен състав за Лигата на нациите
Снимка: bvf.bg

Лоренцо Мичели, националният треньор на жените, обяви подмладен състав за предстоящото издание в Лигата на нациите. Нашите ще играят в Япония, Хонконг и Южна Корея, като първият ни мач ще е на 31 май в Нагоя срещу Хърватия.

 Италианският специалист и екипът му изпратиха повиквателни на 28 състезателки, които попадат в разширения състав. 18 от тях играят в чуждестранни отбори, а 8 националки идват от шампиона на България при жените - Марица (Пловдив).

 Подготовката на националния тим се провежда в Пловдив и включва проверки на чужд терен. „Лъвиците" ще играят контроли срещу Франция в периода 16-20 май. След това заминават за Белгия, където ще се изправят срещу местния национален отбор между 20 и 24 май.

 Програмата на женския национален отбор е част от лудото лято на българския волейбол. Нашите тимове ще участват в различни турнири на три континента. А финалният акорд са олимпийските квалификации, като дамите ни ще се борят за квота между 16 и 24 септември в Япония.

 

 

 1

 

Ето кои са избраните от Мичели състезателки:

Посрещачи:
Виктория Коева
Александра Миланова
Дария Иванова
Мирослава Паскова
Моника Кръстева
Мария Йорданова
Елена Бечева
Ивета Станчулова

Цветелина Илиева

 

 2

 

Диагонали:
Ива Дудова
Симона Николова
Мерелин Николова
Радостина Маринова

Централни блокировачи:
Мира Тодорова
 Дима Ушева
Борислава Съйкова
Боряна Ангелова
Елена Коларова
Мария Кривошийска
Нася Димитрова

 

3 1

 

Разпределители:
Маргарита Гунчева
Петя Баракова
Лора Славчева
Никол Миланова
Мирела Шахпазова
Полина Нейкова

Либера:
Галина Карабашева
Мила Пашкулева

 

4

 

 

БФВ изказва своята благодарност към партньорите подкрепящи Българския национален отбор по волейбол за жени - Ефбет, Лидл България, Обединена Българска Банка, Спорт Депо, Министерство на младежта и спорта и Български спортен тотализатор.