Петък, 28 Април 2023 12:38
Националките под 17 години с труден жребий за Европейското първенство
Снимка: bfv.bg/Start-photo.bg

Жребият не бе благосклонен за националния отбор на България по волейбол за жени под 17 години. Групите за Европейското първенство, което ще се проведе между 11 и 22 юли в Сърбия и Унгария, бе изтеглен днес в Люксембург. Той отреди място на „лъвиците" в по-труден поток.

 България попадна в Група А заедно с домакина Сърбия. Това означава, че страната ни ще играе мачовете си от груповата фаза във Върнячка баня, където малко по-рано ще участва и на Балканско първенство (1-5 юли).

 Съперници на тима, воден от Владислав Тодоров, са още Италия, Хърватия, Нидерландия, Полша, Естония и Грузия.

 "Жребият е нормален, не съм си пожелавал съперници - коментира треньорът Владислав Тодоров. - Групата е силна. Тепърва ще започваме да събираме информация за съперниците. Сърбия, Италия и Полша са винаги много силни. Нидерландия показа отлични игри. Емоциите от класирането ни за Европейското първенство все още са големи. Момичетата показаха, че имат качества и амбиция да се развиват. Сигурен съм, че на турнира ще представим достойно България".

 

U17 Women 2023 DOL Pools

 

По регламент 8-те отбора играят по системата всеки срещу всеки, а класиралите се на първите две места продължават битката за медалите. Както и при мъжете под 17 години, еврошампионатът при жените под 17 години също за първи път ще се играе в исторически формат от 16 тима.

 В Група Б, която ще се проведе в Унгария, освен домакина, са още Турция, Белгия, Румъния, Словения, Германия, Франция и Гърция.