Сряда, 26 Април 2023 09:23
Финалите на "А" Национална волейболна група предстоят през уикенда в Ловеч - ПРОГРАМА
Снимка: bvf.bg

Град Ловеч ще приеме този уикенд (28-30 април) финалите от "А" Национална волейболна група (АНВГ). В топ 4 място извоюваха ВК Ботев Ихтиман, ВК Виктория Волей (Пловдив), ВК Велики Преслав, както и местният ВК Осъм, който ще бъде домакин на турнира. Те ще оспорват първото място, което дава право да се участва във Висшата лига през следващия сезон.

 

 Двубоите ще се проведат в спортната зала на ПЕГ "Екзарх Йосиф I".

 

 ВК Осъм последен намери място сред най-добрите четири отбора от дивизия АНВГ на България през спортно-състезателната 2022-2023 година. Това се случи, след като спечели допълнителния квалификационен турнир, на който бе домакин и който премина при голям интерес, и пълна зала в Ловеч.

 Финалният турнир ще бъде открит със среща между отборите на ВК Осъм и ВК Викторя Волей на 28.04.2023 г. от 16:00 часа, а от 19:00 часа ще се изиграе втората среща за деня между ВК Ботев Ихтиман и ВК Велики Преслав.

 

 афиш финали Ловеч

 

 На 29.04.2023 г. спортният празник в град Ловеч ще продължи с открито демонстративно събитие на площад „Екзарх Йосиф I" (пред сградата на Община Ловеч). То ще започне в 12:00 часа и ще включва открит урок по волейбол, представяне на клуба и състезателите му от всички възрасти и представяне на гостуващите отбори.

 

ВК Осъм Ловеч

От 15:00 часа в спортната зала на ПЕГ   "Екзарх Йосиф I" състезателната програма ще продължи със среща между ВК Ботев Ихтиман и ВК Виктория Волей, а от 18:00 часа домакините от ВК Осъм ще излязат срещу ВК Велики Преслав.

 

 В неделя, отново от 12:00 часа, ще се проведе открита демонстрация пред сградата на Община Ловеч.

 

В 15:00 часа ще започне заключителната състезателна фаза със среща между ВК Виктория Волей и ВК Велики Преслав. Край на турнира ще сложи срещата между ВК Осъм Ловеч и ВК Ботев Ихтиман.

 

 След последния съдийски сигнал на мача ще се проведе награждаване на шампиона на АНВГ за сезон 2022-2023 година и отборите подгласници.

 

 Ръководството и състезателите на ВК Осъм – Ловеч и обещават красиви и незабравими спортни емоции и канят всички свои почитатели и приятели да присъстват на срещите от финалния турнир и да подкрепят отбора в борбата му за класиране във Висшата лига на България по Волейбол през следващия сезон.

 

гр. Ловеч