Събота, 22 Април 2023 17:29
Германия с втора победа в европейските квалификации в София
Снимка: bvf.bg/Start-photo.bg

Германия постигна втора победа в Група А на квалификациите за Европейско първенство за жени под 17 години. Тимът, воден от Юстин Волф, отнесе Кипър с 3:0 във втората си среща в столичната зала „Христо Ботев" и се очертава като един от претендентите за първите две места, даващи квота за турнира на Стария континент през лятото.

 Бундестима не срещна никакви трудности срещу кипърския отбор и спечели отделните геймове с разлика. Известна равнопоставеност имаше само в началните минути на срещата, след което германките не само се откъснаха в точките, но направиха и серия от 14 поредни точки в първия гейм, спечелен с 25:15.

 Още в началото на мача Кипър трябваше да понесе и загубата на своята капитанка - Константина Лойзиди, която сериозно навехна своя глезен и бе изнесена от корта на ръце.

 

Гер - Кип 1 1

 

 Тимът на Германия стартира много силно и във втората част, повеждайки с 5:0. Почти до края на периода германките държаха двуцифрена преднина, като единствено в края допуснала леко отпускане и Кипър да направи малка серия от точки (4 т.). Геймът завърши отново 25:15.

 Никаква интрига нямаше и в последната част, която взеха още по-убедително 25:13.

 

Гер - Кип 2

 

 Марика Локер отново направи силен мач, записвайки 13 точки, а този път Леана Грозер добави 12. За кипърките Теа Кристофороу наниза 7 т.

 Кипър допусна втора поредна загуба с 0:3 гейма и е на последно място в Група А. В първата си среща тимът отстъпи пред България, а в последния си мач ще се изправи срещу Словакия в неделя от 16:00 ч.