Петък, 21 Април 2023 17:54
Германия победи Словакия с 3:1 гейма на старта на европейските квалификации
Снимка: bvf.bg/Start-photo.bg

Със силно начало и край на срещата Германия взе първа победа в европейските квалификации при жените под 17 години. Бундестима победи Словакия с 3:1 в първия си мач от Група А, в която е още и съставът на България.

 Двубоите от група А се играят в столичната зала „Христо Ботев" и се предават пряко по B1B Box.

 Квалификационният турнир бе открит именно с мача между Германия и Словакия. Германия със старши треньор Юстин Волф, стартира ударно в първата част и водейки от самото ѝ начало, бързо затвори гейма с огромна разлика – 25:9.

 Волейболистките от немския тим обаче започнаха с грешки във втората част, от което се възползва Словакия, за да поведе с 0:4. С много по-добра концентрация в този период и със страхотна игра на Михаела Канова, словачките, които бяха шумно подкрепяни от свои фенове на трибуните, изравниха след 25:15 във втория гейм.

 

Словакия - wu17 1

 

 След като си размениха по един гейм, двата тима стартираха равностойно в третия, който бе оспорван до последната точка и продължи близо половин час. След 8:8 тимът на Словакия, воден от Петер Адемец, успя да дръпне с три точки, но германките се събудиха и направиха обрат след серия от 6 поредни точки. За известен период те задържаха крехка преднина, но отново имаше равенство – 20:20. Срещата продължи точка за точка, като Бундестима пропиля два геймбола, за да поведе отново в срещата след 25:27.

Четвъртата част започна сходно на предната с равенство до 8:8. Постепенно германките започнаха да набират скорост и преднина, а серия от 8 поредни точки ги откъсна при 11:19, което им позволи по-лесно да затворят и мача – 15:25.

 

Гер - Словакия

 

 Михаела Канова направи силен мач за Словакия и завърши с 20 точки, от които 14 на сервис. Най-резултатна в срещата бе Леана Грозер, който записа 24 точки за Германия, както и 3 блокади. Съотборничката ѝ Марика Локер добави 14.