Петък, 21 Април 2023 15:26
Една Тодорова: Искам да се представя добре
Снимка: bfv.bg

Една Тодорова е силно мотивирани и амбицирана да се докаже в националния отбор на България за жени под 17 години. Тя е част от състава за европейските квалификации срещу Кипър, Словакия и Германия.

 "Чувствам се добре да защитавам България, много го исках. Мотивацията е много голяма, защо искам да се представя добре и защото харесвам този спорт. Не само заради баща ми, но и защото искам да се представя добре", казва националксата, чийто баща Владислав Тодоров е селекционер на тима.

 България е домакин на квалификационната втора фаза в група А. Двубоите са от петък до неделя в столичната зала „Христо Ботев" с начало 19:00 ч.

 "Може би леко се притеснявахме от домакинството, но този стрес мина бързо, защото се концентрирахме в играта. Харесва ми това, че пубиката ще вика за нас", добавя Една, която играе на поста посрещач.

 

Една

 

 Тя споделя, че има голяма опора в лицето на баща си, но в залато той я третира точно, както и останалите състезателки.

 "Като цяло винаги сме рамо до рамо. Почти постоянно си говорим за волейбол с баща ми. Вкъщи ми е баща, а в залата се държи с мен като с всички останали състезателки, няма го бащинството", казва младата ни волейболистка.