Петък, 21 Април 2023 11:32
Давид Давидов след първото заседание на новия УС: Имахме нужната оперативност
Снимка: bfv.bg

Давид Давидов бе утвърден като вицепрезидент на Българска федерация волейбол (БФВ) при първото събиране на новия Управителен съвет. Той разказа повече за проведеното заседание: 

 

Имахме нужната оперативност в рамките на Управителния съвет, като за първо заседание във този формат. Очевидно сме доволни.

 

 За мен е изключително важно още на следващото заседание да сме малко по-конкретни в две направления. Говорихме си достатъчно какво всеки един от нас би могъл да допринесе за тази организация, извън самото си присъствие на УС. Това е сред нещата, които се опитваме да променим. Доста от участниците в предходни формати не са допринасяли с нищо повече от участие в заседание, което не е достатъчно, за да можем ние да движим тази организация и нашия спорт напред.

 

 Важно е, също така, и да си поставим конкретни приоритети, по които да се опитаме да работим в рамките на един не достатъчно дълъг хоризонт като мандат. Нашият мандат е до есента на 2024 г. Тоест, имаме малко повече от година и половина да свършиме нещо, което да остави впечатление и причини ние да търсиме допълнително доверие у клубовете, които са ни избрали.

 

 Един от приоритетите, например, е женският волейбол. Докато мъжкото първенство се развива изключително добре и е предизвикало най-големия интерес за последните 6-7 години, то нашето женско първенство, можем да кажем, че е полу-аматьорско. Разликата е изключително сериозна и федерацията трябва да насочи внимание към намаляването на тази „ножица" и намирането на повече средства, които да отиват в клубовете, които развиват женско направление, така че ние да започнем да имаме едно конкурентно първенство. Защото без такова, ние не можем да очакване по никакъв начин да имаме стойностен национален отбор в следващите години.

 

 Работата ни с националните отбори също е от изключително значение и това да очертаем една нова и адекватна на времето рамка на взаимоотношенията между федерация и състезатели. Каквато, трябва да посочим, че не е била разглежда от много дълго време. Но явно времената са такива, че това го налага. Говоря за обезпеченост на състезателите, от гледна точка на застраховки, грижи и възможности за премиране при резултати. Нещо, което да бъде регламентирано и ясно за състезателите и ние да имаме очи, с които да очакваме 110 процента в срещите на националния отбор, защото се намираме в конкурентна среда и другите държави към момента са по-напред в това отношение.

 

 Исках да посоча само две от приоритетните посоки, но важно е за нас да си сложим няколко цели, които извн рутинните въпроси, които решаваме, да имаме съвместен ангажимент като Управителен съвет.