Понеделник, 03 Април 2023 12:20
Резултати и класиране от 4-те допълнителни турнири при юношите под 20 години
Снимка: bfv.bg

Отборите, които достигнаха до последните два допълнителни квалификационни турнири в Държавното първенство по волейбол за юноши под 20 години, вече са ясни. Осемте участника бяха определени след изиграването на четири квалификационни турнири между 16 отбора. Заелите първите две места във всяка група добиха право на продължаване напред в шампионата, който е част от календара на Българска федерация волейбол (БФВ) за сезон 2022/2023.

 Това са Берое 2016 (Стара Загора), Дунав (Русе), Пирин (Разлог), Родопа (Смолян), Славия, ), Хебър (Пазарджик), ЦСКА и Черно море (Варна).

 

 Ж

 

Пирин Разлог бе домакин на двубоите от група Ж и спечели турнира категорично с три победи и без загубен гейм. Берое 2016 остана на втората позиция с една загуба и 5 точки.

Класиране:

1. Пирин
2. Берое 2016
3. Добруджа 07
4. Изгрев

 

З

 

Черно море записа три победи, за да спечели Група З, която се проведе в Дупница. Варненци стартиха участието си в турнира срещу домакина Марек и се затрудниха, печелийки с тайбрек и 3:2. В следващите две срещи не допуснаха да им бъде взет гейм, включително срещу Хебър, който остана втори в крайното класиране с 2 победи и 1 загуба.

Класиране:

1. Черно море
2. Хебър
3. Марек Юнион Ивкони
4. СУ

 

И

 

3 от 3 за волейболистите на Дунав, които домакинстваха в Група И. Русенци не дадоха гейм в трите си срещи. ЦСКА стартира в оспорван мач срещу Виктория Волей, допусна загуба с 0:3 от Дунав, но чистата победа над Септември Про Синема ги класира напред.
 

Класиране:

1. Дунав (Русе)
2. ЦСКА
3. Виктория Волей
4. Септември Про Синема
 

 

К

 

Домакински триумф и за Славия, който оглави Група К след три победи в зала „Панайот Пондалов". От тази група излезе и Родопа Смолян, който постигна две победи с по 3:1, но отстъпи в последния си мач срещу „белите" с 1:3.
 

Класиране:

1. Славия
2. Родопа
3. Монтана
4. Нефтохимик 2010

 

 Тези 8 отбора ще бъдат разделени в две групи по четири тима в следващата фаза. Отново заелите първите две места ще се класират за Държавните финали. Там ги очакват Арда (Кърджали), ВАСК, Левски и Люлин.