Сряда, 15 Март 2023 10:55
Интервю на Евгени Иванов - кандидат за член на Управителния съвет на БФВ
Снимка: bvf.bg

Българска федерация по Волейбол (БФВ) продължава представянето на кандидатите за нов Управителен съвет. Изборът ще бъде направен по време на Общото събрание, насрочено за 24 март. До всеки от 28-те кандидати бе изпратен набор от едни и същи въпроси. Всички отговори от кандидатите са получени по електронна поща. БФВ публикува получените отговори без каквато и да редакционна намеса (стилистична или граматична).

 

Какво Ви мотивира да се кандидатирате за член на Управителния съвет на БФ Волейбол?

 Желанието ми за развитие на българския волейбол във всеки аспект: постигане на по-добри резултати, по-ефективно управление, по-добра перспектива за развитие на подрастващите. От маркетингова гледна точка - продукт, който е атрактивен за все повече рекламодатели, спонсори и партньори, а за ангажираните - по-добра мотивация и възможност за професионално развитие.

 

 Ако трябва да дадете отговор на въпрос на делегатите, на хората от клубовете – защо е в полза на волейбола да изберат Вас за член на Управителния съвет, какъв би бил той?

Посредством работата и опита, натрупан през годините, имам ясна визия за посоката, в която би следвало да се развива българският волейбол, с цел постигане на възможно най-добрите резултати на клубно и национално ниво. Имам желанието и мотивацията да бъда полезен за по-ефективното управление и успешна работа в полза на волейбола в България.

 

 Кои са най-силните Ви качества?

 Притежавам необходимия опит, натрупан в годините като професионален състезател и като администратор, работя добре в екип и вярвам, че с диалогичност бихме могли да постигаме по-високи резултати.

 

 Ще успеете ли да отделяте достатъчно време спрямо другите Ви важни ангажименти, за да се реализира успешно проектът за много по-активен и по-оперативен Управителен съвет, в който всеки член да бъде отдаден напълно и да допринася максимално с експертиза, контакти или възможности за развитието на българския волейбол?

 Винаги съм бил и ще продължавам да бъда активен и отдаден на работата в полза на българския волейбол.

 

 Каква е Вашата лична мисия във волейбола?

 Волейболът ме е направил това, което съм като професионалист и човек. В тази връзка искам да бъда част от екипа, който създава условия за развитие и реализация на децата в България.

 

 Кое е най-важното нещо, което и в момента правите в името на волейбола?

 Председател съм на Комисията по детско-юношески волейбол, която през последните три години реализира множество проекти, а именно: „С волейбол на Училище", „Национално тестиране", „Турнир на талантите" и други. Освен това инициирах промени, касаещи повишаване ефективността на комисията.

 

 Коя тема би била приоритетна за вас като член на Управителния съвет?

 Приоритетна тема за мен е развитието на детско-юношеският волейбол.

 

 Какво е първото нещо, което бихте направили като член на Управителния съвет?

 Управителният съвет е група от специалисти в различни области, чиято цел е управление и развитие на българския волейбол. В качеството си на член на Управителния съвет бих призовал към диалогичност, конструктивност и ефективност.

 

 Какво очаквате да постигнете в краткосрочен план - една година, и съответно - в дългосрочен?

 Целите, които се надявам да постигна са:

• Увеличение на бюджета на БФВ в направление подрастващи;
• Продължаване и усъвършенстване на практиката за провеждане на семинари за треньори, работещи с деца, за техническа, тактическа, психическа и физическа подготовка;
• Оптимизиране на географията на волейбола в България;
• Оптимизиране на наредбата за провеждане на Държавното първенство за подрастващи;
• Създаване на условия за по-голям брой срещи и оптимизиране на разходите;
• Създаване на методология за комуникация и мотивация на национални състезатели, която да ни позволява да получим максимума от възможностите им и да използваме целия човешки ресурс, с който разполагаме във всички международни прояви.

 

 Следейки работата на БФ Волейбол, какво Ви харесва и какво мислите, че трябва да се подобри?

 Радостен съм, че в БФ Волейбол работи и се привличат специалисти в различни области, с иновативно мислене и желание за промяна.

 

 Кои аспекти на българския волейбол най-спешно трябва да се променят в положителна посока?

Необходимо е да се положат максимални усилия в изграждането, мотивацията и задържането на състезателите в националните отбори.

 

 Доколко модерният поглед и използването на технологиите за развитие са важни за Вас в съчетание с нужния управленски опит?

Волейбола се развива с много бързи темпове и ако искаме да бъдем конкурентни е необходимо да гледаме в бъдещето, да интегрираме и използваме ефективно модерните технологии и да следваме новите тенденции.