Понеделник, 30 Януари 2023 17:06
Владислав Тодоров, треньор на националния отбор за жени до 17 г.:  У дома и стените помагат
Снимка: cev.lu

Владислав Тодоров ще изведе националния отбор за жени до 17 години във втория квалификационен турнир за европейско първенство. БФ Волейбол успя да се пребори състезанието да е в зала "Христо Ботев".

"Опитахме се да се класираме още на първия турнир в Турция - коментира Тодоров. - Играхме силно, стигнахме финал. Домакинството се оказа решителен фактор. Не искам да се оправдавам, но имаше доста спорни съдийски отсъждания, които бяха в полза на туркините. Доказателство, че у дома и стените помагат. Радвам се, че ръководството на БФ Волейбол е видяло потенциал в нашия отбор и се пребори ние да сме домакини на втория турнир. Сигурен съм, че феновете ще направят атмосфера, която да даде крила на момичетата. Може да звучи клиширано, но тази подкрепа е от огромно значение.

Разузнаването вече започна. Моята цел е да накарам България да играе, както може. Имаме голям потенциал и шанс да се класираме на европейско първенство в нашата зала. Няма слаби отбори и към всички подхождаме с еднакво уважение. Аз се надявам всички момичета, на които разчитам, да са здрави."

 

325914207 1810360162671541 7802260893232652172 n

 

Турнирът ще е от 21 до 23 април, а освен Германия наши съперници ще бъдат Словакия и Кипър. За европейското се класират първите два отбора.

 

 БФВ изказва своята благодарност към партньорите подкрепящи националните отбори на България за подрастващи: Лидл България, ОББ, Гаритидж парк, Спорт Депо, Dell Technologies, PolyComp, Спорт Тото, Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.