Неделя, 29 Януари 2023 13:12
България домакин на евроквалификация за жени U17
Снимка: cev.lu

България ще бъде домакин на турнир от втория кръг на квалификациите за европейско първенство за жени до 17 години.

Българският отбор се представи много силно по време на първия кръг квалификации, зона BVA, който се проведе в Турция. След серия победи момичетата на селекционера Владислав Тодоров отстъпиха от домакините в директен спор за първото място. Именно това силно представяне бе причината БФВ да кандидатства пред CEV за получаване домакинство на турнир от втория кръг, което е вече факт.

 

download

 

Турнирът ще се проведе в периода 21-23 април в столичната зала „Христо Ботев“ където очакваме всички фенове, за да изиграем заедно ролята на “седмия играч” и да подкрепим младите български „лъвици“ в стремежа им за класиране на европейско първенство. Съперници на България ще бъдат отборите на Германия, Словакия и Кипър. Първите два от турнира ще се класират за финалите.

В същия период ще се изиграят още 4 квалификационни турнира, чиито домакини са Франция, Латвия, Косово и Грузия.

БФВ изказва своята благодарност към партньорите подкрепящи националните отбори на България за подрастващи: Лидл България, ОББ, Гаритидж парк, Спорт Депо, Dell Technologies, PolyComp, Спорт Тото, Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.