Петък, 20 Януари 2023 15:56
Националките U17 на полуфинали на евроквалификацията в Турция
Снимка: cev.lu

Националният отбор на България за жени под 17 години се класира на полуфинали на европейската квалификация от зона BVA, която се провежда в Анкара (Турция).

Младите "лъвици" надиграха Румъния с 3:0 (25:12, 25:21, 25:16) в последния си двубой от група В на надпреварата. Това бе и битка за лидерската позиция в групата.

След този успех момичетата на селекционера Владислав Тодоров завършиха като първенец с три победи и пълен актив от 9 точки. Румънките са втори с 6 точки (2 победи, 1 загуба).

В единия полуфинал нашите момичета ще срещнат Гърция или Турция, които ще се борят за първото място в другата група по-късно днес.

download

 

 Нашите момичета продължиха с отличното си представяне от началото на турнира, като за трети път показаха страхотна игра и сърцатост на терена. Те имаха водеща роля през по-голяма част от мача. Единствено във втората част румънките имаха известна преднина 10:6, но това бе епизодичен момент. Нашите се мобилизираха и направиха пълен обрат. Дакрай те контролираха играта. Запазиха концентрация и стабилност и в следващата трета част, като спечелиха мача чисто с крайното 3:0

Най-резултатна бе Деница Ангелова с 15 точки (4 аса, 2 блокади), по 10 точки записаха Вероника Петрова (2 аса) и Вяра Парапунова (3 аса). За съперника Габриела Бианка Куку се отчете със 7 точки.

Статистика от мача вижте тук.

БФВ изказва своята благодарност към партньорите подкрепящи националните отбори на България за подрастващи: Лидл България, ОББ, Гаритидж парк, Спорт Депо, Dell Technologies, PolyComp, Спорт Тото, Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.