Понеделник, 21 Ноември 2022 12:53
"С волейбол на училище" продължава турнето из България

Превърналата се в любима за българските деца кампания на Българската федерация по волейбол „С волейбол на училище“ продължава своето турне из страната. То започна със старта на учебната година, а хиляди малчугани в различни точки на България вече играха волейбол и бяха запознати с основната цел на мащабния проект – че образованието и спортът не са две отделни посоки в живота, а могат да вървят ръка за ръка.

 

Програма с предстоящите събития по проекта „С волейбол на училище“:

21 ноември – 1 ОУ „Васил Левски“, Костинборд

23 ноември – СУ „Свети Паисий Хилендарски“, Златица

24 ноември – СУ „Цар Симеон Велики“, Видин

30 ноември – СУ „Христо Ботев“, Ихтиман

 

 

SV November 22-01-1

Проектът "С волейбол на училище" търси възможности за запалване на интереса на българските деца към обичаната игра и най-успешния отборен спорт у нас. За волейболните клубове пък това е пътека за селекция и привличане на таланти с желание и подходящи физически данни.

Инициативата популяризира и развива волейбола сред подрастващите. Волейболната игра е представяна на учениците от професионални треньори от волейболните клубове. Провеждат се открити уроци по волейбол с цел повишаване интереса към играта и откриване сред малките таланти в училище на бъдещите големи звезди на българския спорт.

 

SV November 22-02-2

Волейболните специалисти запознават учителите по физическо възпитание и спорт с новите методики за ранно обучение и развитие на подрастващите.

Българската федерация по волейбол е част и от програмата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) School Volleyball. Училищата, които си партнират с БФВ и волейболните клубове за популяризиране и развитие на волейбола, ще получат волейболни топки и ленти за волейболни мрежи, с които играта на учениците да стане още по-голямо удоволствие.

 

SV_November_22-03-3.jpg

 

Очаквайте ни и във вашето училище!