Понеделник, 24 Октомври 2022 15:54
Милко Багдасаров: Желанието ни е да превърнем Националната верига по плажен волейбол в атрактивен продукт

Заседание на Комисията по плажен волейбол към БФВолейбол се проведе вчера.

Бяха отчетени резултатите от изминалия сезон 2022 г. във всички възрасти. Бе дадена положителна оценка за провеждането на Националната верига по плажен волейбол за мъже и жени, както и за представянето на националните ни отбори под 18 години на европейското първенство в Лутраки (Гърция). Там младите ни „плажни лъвове“ заеха престижното 13-о място при девойките и 23-о място при юношите.

Набелязани бяха няколко основни задачи:

- Отсега да се започне работа по Националната верига за мъже и жени за 2023 година, като целта е тя да се превърне в атрактивен продукт в бъдеще

- Бе планиран цялостният бюджет за 2023 година и той ще бъде представен пред УС на БФВ

- Бе взето решение от следващата 2023 година националните шампиони по плажен волейбол на България да бъдат определяни въз основа на ранкинга (натрупаните точки от проведените турнири), а не след финален турнир, както беше досега.

 

938b065b8a480b1414159d5c3f8f54f8

„През това лято Националната верига премина, както бе планирана - с турнири във всичките обявени дестинации. Това, което трябваше, беше свършено. Сега желанието ни е да работим за нейното развитие и разширяване. Искаме да я превърнем в атрактивен продукт. Затова до края на календарната година ще се работи по организацията. Ще бъдат обявени всички утвърдени деснитации за предстоящите турнири през 2023 г. със съответните наградни фондове. Така ще можем да повишим интереса към този спорт. Целта ни е да привлечем партньори, с които да работим по развитието на продукта Национална верига по плажен волейбол“, коментира председателят на Комисията по плажен волейбол Милко Багдасаров.