Понеделник, 24 Октомври 2022 14:35
Пуснаха специална пощенска марка "100 години волейбол в България"
Снимки: БФВ/startphoto.bg

 

Персонализиран екземпляр за легендите, записали имената си със златни букви във вековната история на най-успешния отборен спорт

Специална пощенска марка "100 години волейбол в България" беше изработена и пусната в употреба по повод вековния юбилей на най-успешния отборен спорт у нас. Българската федерация по волейбол и Министерството на транспорта и съобщенията пуснаха уникалната пощенска марка, за да помним имената на легендите, написали златните страници от вековната история на българския волейбол. Ценната марка показва високия спортен дух на българските волейболисти, пресъздаден в скок над мрежата, изобразен от художника Иван Кашлаков.

 

thumbnail 1

 

Марката бе представена официално по време на церемонията "100 години волейбол в България".

 

thumbnail 2

 

Персонализиран екземпляр от филателното произведение получиха легенди на българския волейбол - медалисти от олимпийски игри, Световни и Европейски първенства. Имената им са изписани със златни букви да юбилейната пощенска марка.

 

 

thumbnail 13

 

Рамкирани персонални марки са предвидени и за всички именити волейболисти - медалисти от най-големите първенства, които не успяха да присъстват на живо на специалното събитие за вековния юбилей.

 

thumbnail 10

 

По време на церемонията "100 години волейбол в България" беше почетена и паметта на всички български волейболисти, записали имената си в историята, които вече не са между живите.

Имената на абсолютно всички знакови фигури в стогодишната история на българския волейбол бяха изписвани в специална мултимедийна продукция, а накрая бяха обединени от златната волейболна топка, волейболното игрище и сформираха специалното лого за "100 години волейбол в България".

 

thumbnail 11

 

Президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев връчи специална персонализирана марка за вековния юбилей и на официалните гости, начело с президента на България Румен Радев, президента на FIVB д-р Ари Граса, президента на CEV Александър Боричич и министъра на младежта и спорта Весела Лечева.

 

thumbnail 4

 

 

thumbnail 6

 

thumbnail 7

 

thumbnail 5