Сряда, 31 Август 2022 15:21
Нася Димитрова, националка на България: Трябва да представяме родината по най-добрия начин
Снимка: fivb.com

Нася Димитров е един от лидерите на националния отбор, който се готви за световното първенство в Полша и Нидерландия. Тя беше една от състезателките ни, които заедно с треньора Лоренцо Мичели отидоха да гледат последния мач на мъжете срещу Мексико. Преди двете контроли срещу Полша в петък и събота Димитрова даде интервю за официалния сайт на БФ Волейбол.

- Намираме ви в Полша по време на подготовката на националния отбор за световното първенство. Как върви тя?

- Още сме в началото на подготовката. Направихме три контроли срещу изключително силния съперник Италия. Видяхме нашите позитиви и слаби места. Тепърва има какво още да изграждаме по време на подготовката. Сега ни предстоят две контроли срещу Полша и се надявам там също да покажем добро лице.

- Изгледахте мача на мъжкия национален отбор срещу Мексико. Почти от самолета отидохте в залата. Как го видяхте и преживяхте?

- Много ми е тежко да приема тази загуба. Бях с големи очаквания към тях. Те са млади момчета, жадни за победи във всеки мач. Мислех, че ще покажат характер, лъвско лице. Сигурно си имат проблеми в отбора, може би здравословни. Нямам представа. Но ми е тежко, че паднаха.

 

301238738 800244634384990 1022181973132729357 n

 

- След по-малко от месец започва световното първенство при жените. Какви са очакванията ви?

- Всяко от момичетата се стреми да постигне най-добрата си форма. Надявам се да се представим на добро ниво.

- Трудно е да се правят прогнози. Но все пак – каква е личната ви цел?

- Да представяме България по възможно най-добрия начин. Да извлечем максималното от всеки мач и колкото се може по-напред да стигнем.

 

riuuysp7metmy5n5hlfc

 

- След Лигата на нациите в отбора се завърнаха някои от опитните като Елица Василева. Колко засилва това отбора?

- Всяко от завърналите се момичета има огромен опит и ще допринесе за по-добрата игра. Не омаловажавам труда на младите. Те се справиха чудесно във ВНЛ. Дано сме по-силни.

- Свикнахте ли с новия треньор Лоренцо Мичели?

- Да. Разбрахме неговата философия. Има какво да подобряваме според изискванията му и дано работата ни проличи на световното първенство.