Неделя, 21 Август 2022 22:44
Цветан Соколов: Виждам огромно израстване
Снимка: БФВ/startphoto.bg

Цветан Соколов бе най-резултатен за България с 21 точки за победата на „лъвовете“ над Канада с 3:2 гейма, в първата контрола между двата тима в зала „Христо Ботев“.

„Най-важна е победата. Има върху какво да работим и да подобряваме. Нямаме много време, но да не забравяме, че сме професионалисти. Видеото, което ще гледаме, ще покаже на какво трява да обърнем внимание“, коментира след успеха диагоналът на националите.

„Днес срещу Канада имахме шансове, които не успяхме да рализирахме. Паднаха леки топки, които те направиха. Други ситуации пък отиграхме. Но срещу световния шампион Полша може това да не се случи. В този мач победихме, излизаме утре да се борим за нова победа.“

„Трябва в ситуации, когато водим да запазим стабилност. Защото се видя, че имаше моменти, в които им давахме топката и те бъркаха. Нужно е тогава да сме още по-концентрирани. Докрай да ги бием и както се казва да ги разгромим. Да покажем, че срещу нас няма как да играят. Така се израства, така се става топ отбор. Това нещо трябва да го променим, да не се отпускаме. Да натискаме докрай, да се борим, дори да падаме. Знаем, че това е топка, тя се върти и може да се променят нещата“, каза още звездата на „лъвовете“.

„При Николай Желязков виждам промени, момчетата са по-спокойни и освободени. Всеки гледа да си върши неговата работа. Виждам и огромно израстване във всеки един играч, който е тук. Също така едно огромно влагане във всяка тренировка. Това за един треньор е най-важното. Виждам, че всички му вярват и това е много положително,“ завърши Цветан Соколов.