Вторник, 26 Юли 2022 20:40
Националите U20 на полуфинали на Европейския младежки олимпийски фестивал в Словакия
Снимка: Фейсбук

Националите България под 20 години се класираха за полуфинали в Европейския младежки фестивал в Банска Бистрица. Воденият от Мартин Стоев тим надигра домакините от Словакия с 3:0 (25:19, 25:14, 25:16) във втория си мач от предварителна група А на надпреварата.

Така след петгеймовия труден успех на старта на турнира, в който нашите надиграха Германия с 3:2, сега тимът ни записа втора победа по категоричен начин. Тя донесе 3 точки, като родните волейболисти заемат втората позиция във временното класиране с 5 точки . Словаците пък са четвърти с 0 точки (2 загуби). Водач е Италия с две победи и 6 точки.

Младите "лъвове" бяха една класа над съперника и доминираха през цялото време. Състезателите на Мартин Стоев показаха и стабилна игра, като не допуснаха словаците да противодействат, нито да се доближат. След превъзходството на нашите двубоят приключи за 70 минути.

Най-голям актив записа Венислав Антов с 12 точки (2 аса, 2 блокади), по 10 точки реализираха Борис Начев (1 ас, 3 блокади) и Георги Татаров (4 блокади). За съперника Адриан Петруф завърши с 10 точки (1 блокада).

Статистика вижте тук.

 

В третия си мач българските волейболисти се изправят срещу Италия. Двубоят е на 27 юли (сряда) от 12:30 ч. Това ще бъде битка за върха в групата. Развоят ще определи и съперника за полуфинала.