Петък, 22 Юли 2022 13:53
В София бе дадено началото на мащабния проект SERVE
Снимки: БФВ/startphoto.bg

Проектът е голяма гордост, отговорност и гаранция за по-добро утре на младите хора, заяви президентът на БФВ Любомир Ганев

С работна среща в София бе даден стартът на мащабния проект SERVE, чиято основна цел е да промотира образованието в и чрез спорта и да насърчи двойното кариерно развитие на състезателите по волейбол.

Българската федерация по волейбол спечели сериозния двугодишен проект (2022 – 2024), съфинансиран от програма „Еразъм +“ Спорт на ЕК с наименование SERVE (101050341 — SERVE ERASMUS-SPORT-2021-SCP). Проектът е в партньорство със Сръбската федерация по волейбол, Хърватската федерация по волейбол, Университета във Виена и Национална спортна академия „Васил Левски“. Името на проекта SERVE означава Smart Education Resources in Volleyball Environment. На стартовото събитие в София на 20 юли бяха представени подробно всички детайли за проектните етапи, дейности и отговорностите на всеки партньор.

 

thumbnail SERVE 2

 

 

Събитието в София бе открито от президента на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев. Той участва в дискусиите за реализацията на поставените цели и благодари на партньорите за сериозната ангажираност.

 

thumbnail SERVE 3

 

 "Проектът е голяма гордост и голяма отговорност за Българската федерация по волейбол. Това е първи по рода си толкова мащабен проект на федерацията, съфинансиран от Европейския съюз. Знаем, че ни очаква много сериозна работа и ангажираност на много хора, но съм убеден в успеха. А когато работата е изцяло в името на бъдещето, в името на младите хора, тя се превръща в дълг и удоволствие. Благодаря специално на колегите от волейболните федерации на Сърбия и Хърватия, на НСА и на Университета във Виена, че са наши партньори в реализацията на тази важна мисия. Както знаете, в стратегията за развитие, която приехме с колегите си от Управителния съвет на Българската федерация по волейбол, детско-юношеският волейбол е с най-висок приоритет. Решени сме да вървим в тази посока и да инвестираме в по-доброто утре. А нашият спорт дава уникална възможност за развитие. Доказваме, че спорт и образование могат да вървят ръка за ръка и да се превръщат в гаранция за успех на младите хора. Проектът SERVE е възможно най-доброто и най-мащабно доказателство за това", заяви Любомир Ганев.

 

thumbnail SERVE 5

Чрез транснационална мрежа от три от водещите международни волейболни федерации и две от водещите европейски образователни институции ще бъде разработен модел, който ще бъде тестван по време на проекта, и ще се наложи като устойчив европейски образователен и тренировъчен модел, който да повишава уменията на талантливите състезатели от спортни клубове, на участниците в масовия спорт в училищното образование и на всички свързани. Моделът ще включва иновативна дигитална програма, платформа и мобилна апликация, която ще е базирана на спорта волейбол, науката в него и на изследване и разчитане на данни. Проектът ще предложи нов подход и насърчаване на двойните кариери сред волейболни таланти.

 

 

thumbnail SERVE 4

За периода на проекта ще бъдат обхванати талантливи волейболисти от спортни клубове на възраст между 9 и 19 години, треньори по волейбол, учители по физическо възпитание, студенти, както и всички заинтересовани да участват в проекта.

 

thumbnail SERVE 7