Понеделник, 18 Юли 2022 14:03
България и Грузия подписаха меморандум за взаимопомощ
Снимки: Федерация по волейбол на Грузия

Българската и Грузинската волейболна федерация подписаха меморандум за взаимопомощ преди малкия финал на европейското първенство за мъже до 18 години, в който нашите надиграха Сърбия с 3:2. Любомир Ганев, президент на БФ Волейбол, и неговият колега от страна на домакините Георги Картвелишливи парафираха документа, с който стартира партньорството.

Първата точка в меморандума е развитието на професионалния волейбол, плажен волейбол и снежен волейбол в двете страни. Следва споделяне на опит във всички аспекти – треньорство, съдийство и организиране на събития. Една от основните точки е волейболът да стане здравословен начин на живот в България и Грузия.

 

DSC00003

 

Меморандумът е подписан като документ на приятелството между страните. Няма краен срок на документа, а в най-скоро време плановете на двете федерации ще започнат да дават плодове.

 

DSC00043

„Грузия организира прекрасно европейско първенство – коментира Ганев. – Ние имаме богат опит в тази област и ще го споделим с нашите приятели. Подобни меморандуми ще изкачат волейбола на друго ниво. Тепърва ще има съвместни инициативи между България и Грузия.“

 

DSC00013