Събота, 25 Юни 2022 23:58
Алекс Николов: Малко не ни достигна - раздадохме се и забивахме смело
Снимки: БФВ/startphoto.bg

Радослав Парапунов: Нямаше толкова голяма разлика, опитът на САЩ си каза думата

"Жалко! Много малко не ни достигна, но играхме здраво. САЩ, ако не най-добрият отбор, са в Топ 3 в Лигата на нациите. Ние можехме само да се раздадем максимално. Да бием силен сервис, да забиваме смело, както и направихме. Разликата с тях въобще не беше голяма. От мачовете със САЩ и Бразилия можем да извлечем само позитивни неща. Това са силни отбори и да играем на тяхното ниво е прекрасно. Само така млади състезатели като нас могат да напреднат", заяви топреализаторът за България при 1:3 от САЩ Алекс Николов. 18-годишният ни голям талант завърши със 17 точки.

„Може би това беше един първите мачове, в които не бях в тежест за отбора. Не ни достигна малко шанс в моментите накрая. Може би трябва да сме по-организирани и продължаваме така. Даваме всичко от себе си, борим се за тези моменти. Специални благодарности и на публиката. Няма такава голяма разлика между нас, особено в този мач, но накрая техният опит си каза думата“, заяви Радослав Парапунов, който завърши с 15 точки..

Той отговори дали го яд, че не е успял да вземе реванш от Кайл Енсинг и Джошуа Туанига на финала на колежанското първенство през 2019 г.

 

vf4kayvx5lasuatih2me 1

„Ако трябва съм честен, не бях се замислял за това. Тук е национален отбор и според мен честта и желанието за държавата е много по-важно. Но ми се искаше да ги бия и на следващото ниво. Бил съм ги в колежа, сега остана и в националния отбор да ги бия“, заяви диагоналът.

За финал той бе попитан за очакванията за мача с Бразилия в неделя. „Очаквам да излезем и да се борим максимално. Да дадем всичко от нас. В такива момента с такива силни отбори, които са на световната сцена, играли са финали, печелили са ги, остава само да се забавляваш. Просто трябва да дадем най-доброто от себе си“, завърши Парапунов.

 

Билети за Волейболната лига на нациите може да закупите от тук: