Понеделник, 20 Юни 2022 16:49
Георги Сеганов и Владислав Иванов: Ще дадем всичко за поне две победи в София
Снимки: БФВ/startphoto.bg

Разпределителят и капитан на България Георги Сеганов и либерото Владислав Иванов говориха преди старта на турнира от Волейболната лига на нациите, на който София е домакин от 21 до 26 юни в "Арена Армеец".

„Очакванията ми са да играем все по-добре и да постигнем победи на родна земя с помощта и на нашите фенове. Важно е да се справим с напрежението. Смятам, че с течение на мачовете ще се отърсим от него с помощта и на нашата публика. Задачата ни е да постигнем две победи и де се хвърлим срещу по-силните противници. Няма да сме фаворити в последни две срещи, но срещу Бразилия винаги играем добре, надявам се да е така и срещу САЩ“, каза капитанът Георги Сеганов.

 

 

thumbnail PTD 9267

 

„Със сигурност ни очаква тежък турнир. С отбори, които са на много, много високо ниво. Сред тях Бразилия и САЩ. Смятам, че сме подготвени и ще дадем максимума от себе си, за да спечелим поне два мача. Надявам се на повече, но ще видим как ще се развият нещата. В отбора има мотивация, всеки иска да побеждава и вярвам, че това ще се случи. Нашият отбор е изключително млад и талантлив, но трябва търпение и съм убеден, че този отбор ще постигне успехи. Трудно е. Виждам в очите на момчетата, че искат да побеждават, но на този етап не се случва. Но те са изключително талантливи, дават всичко от себе си на тренировки и този труд ще даде резултати", заяви Владислав Иванов.

 

 

thumbnail PTD 9324

 

„Със сигурност моята функция е по-различна от това просто да играя. И на мен ми коства много, защото е нужно търпение към младите играчи. Нормално е да правят грешки, нормално е да бъркат. Говорим много и аз съм тук, за да им помогна да станат по-добри. Атмосферата в отбора е чудесна. Имаме добри условия за работа и тренировъчният процес е на високо ниво. Не съм работил с Николай Желязков като старши треньор, през миналата година той беше помощник на Силвано Пранди. Но от съвместната ни работа виждам, че е добър млад специалист, който иска да се развива и дава максимума от себе си нещата да вървят", добави опитното либеро на България.

 

thumbnail PTD 9127

 

 

Билети за Волейболната лига на нациите може да закупите от тук: