Понеделник, 13 Юни 2022 17:13
Николай Желязков: Разликата с най-големите не е голяма
Снимка: БФВ/startphoto.bg

Николай Желязков остана и доволен, и разочарован от края на първия турнир в Лигата на нациите. Завършихме с драматична загуба от Канада с 2:3, но отново показахме, че в отбора има видимо израстване.

Националният селекционер коментира края на турнира в Отава пред официалния сайт на БФ Волейбол.

„Във всички мачове се борихме до край, момчетата търсиха да дадат най-доброто от себе си – рече Желязков. - Не им достигна малко. Като цяло не мога да съм недоволен от тяхното старание и желание. Това малко на моменти е много. Трябва да продължим да работим. Знаем къде можем да се подобрим, за да печелим такива срещи.

За втори път не успяхме в пети гейм. На практика се получава така, че имахме няколко ситуации да направим точка. Можехме да затворим гейма. Една топка излезе на милиметри от блокадата. В друг случай мина между ръцете на блокадата. Така е в спорта. Още малко трябва – на първо място хладнокръвие в такива моменти. Трябва ни увереност, желание. Ще дойде с времето. В мача с Германия играта ни в петия гейм беше по-лоша, отколкото срещу Канада в тази последна част.

За съжаление когато има млад отбор, колкото и да ми се иска да се случва светкавично, това е невъзможно. На никого не му е приятно да губим и ние най-много се ядосваме. Но има различни загуби. Когато губиш, без да се влагаш, няма какво да страдаш страдане. При нас е обратното. Когато един отбор и състезател дава всичко, единствено остава да продължим по същия път. Този турнир трябва да е стимул за нас. Виждаме, че разликата с най-добрите не е голяма. Убеден съм, че този отбор ще започне да печели. Въпрос на време е. На моменти играем силно, на моменти има спадове. Амплитудите са нормални за младите. Алекс Николов е съвсем млад, но направи страхотен турнир. Ники Колев също. Това са позитивни неща за българския волейбол. Ще даваме шанс на всички – ще го повтарям и правя. Призовавам момчетата да го грабнат.

Предстоят още два много тежки турнира. От Отава тръгваме още по-мотивирани за София. Никой не е с наведена глава. Тръгваме си с желание в София да направим тези първи победи.“

 

 

 

Билети за Волейболната лига на нациите може да закупите от тук:

 за VNL мъже:       https://bit.ly/3Mk8QER

 за VNL жени:       https://bit.ly/3lksq7P