Четвъртък, 26 Май 2022 17:02
Хебър – отбор №1 на месец април
Снимка: bvf.bg

Волейболистите от мъжкия тим на Хебър (Пазарджик) спечелиха приза за отбор №1 на април в традиционната анкета на Пресклуб България. Признанието на спортните журналисти идва за шампионската титла на пазарджиклии, която бе завоювана именно през този месец. А заедно с другите две отличия – Суперкупа и Купа България, бе отбелязан златен требъл за настоящия сезон 2021/22.

Хебър спечели вота с 8 гласа в конкуренцията отново на волейболен тим – националите под 20 години, които се класираха за Европейското първенство. Те останаха втори със 7 гласа на спортните редакции. Трети е националният амсамбъл по художествена гимнастика с 6 вота. Така клубът от Пазарджик печели за шести път престижното отличие за Отбор на месеца в последните три години, което само по себе си показва изключително добра работа и възходящата линия на волейбола в Пазарджик.

От името на отбора призът бе приет от президента Александър Иванов и Тодор Алексиев, който подписа своя договор за новия сезон пред присъстващите медии.

 

36192002451996

„Благодаря за признанието на спортните журналисти - каза президентът Александър Иванов - Всеки път за мен е удоволствие да сме тук, това носи радост и удовлетвореност. Емоциите от постигнатите отличия през сезона вече отминаха. Сега сме се насочили към други неща и подготовка за новия сезон. Успехите, които постигнахме, са незабравими. Още веднъж благодаря за уважението, за нас е чест, че сме на първо място в такава конкуренция“.

„Оставам в Хебър за новия сезон - коментира Тодор Алексиев. - Постигнахме доста неща тази година. Новата цел е да надграждаме. Радвам се, че ще продължа да бъда част от Хебър и ще защитавам клубните цветове за четвърта година. Всичко това включва много работа. В състава ще има нови състезатели. Това пък ще изисква сработване между всички. Ще имаме и нови разпределители, което е най-тежката сработка. Затова трябва да работим много за поставените цели и да вървим нагоре. Постигнахме много тази година, но за да постигнеш повече трябва още повече работа. Основната цел е да побеждаваме всеки мач, а другото идва с времето.“