Сряда, 04 Май 2022 19:03
Треньорите на призьорите след Държавните финали за юноши U20
Снимки: НВЛ/startphoto.bg, bvf.bg

Левски София надигра ЦСКА с 3:1 на финала на Държавното първенство и спечели титлата за юноши под 20 години. Черно море се наложи над Люлин с 3:1 в спора за бронзовите медали.

Ето мненията на треньорите на призьорите:

Христо Цветанов, Левски София, шампион: Щастлив съм от този успех. Левски защити титлата си от миналия сезон. Въпреки че дадохме гейм на ЦСКА във финала, играхме доста добре. За съжаление прекалено големия брой лични грешки, които направихме особено на сервис, повлия във втората част. Но въпреки това успяхме да затрудним съперника в посрещане и оттам спечелихме. Това за страхотни деца! Дай Боже да имат късмет и да стигнат до най-високо ниво във волейбола.

 

0388921

 

Симеон Симеонов, ЦСКА, сребърни медали: Левски София заслужено ни победи. Ние не можахме да влезем добре в мача. В първия гейм не тръгнахме уверено. Много индивидуални грешки в начален удар и в атака. После се опитахме да се противопоставим. Заиграхме по-добре, спечелихме втория гейм. Но в следващите две части Левски категорично ни надигра, а ние не можахме да противодействаме. С вицешампионската титла определено може да сме доволни от постигнатото, но в същото време все пак чувстваме и известно разочарование, че не успяхме да спечелим финала.

 

thumbnail IMG 20220503 183403 resized 20220504 074134363

 

Юли Тупанков, Черно море (Варна), трето място: Като се има предвид, че излизаме от регион Добруджа - без директна квота за финали, без особена конкуренция, това трето място си е като злато. Другите отбори идват на държавни финали с по 15-20 изиграни мача през сезона. Ние дойдохме тук само с двубоите срещу Дунав (Русе). И тук започва борбата. Но се справихме! Бронзовите медали са страхотен успех и голяма радост за нашия клуб.

 

20220503 182130