Събота, 30 Април 2022 22:13
Левски победи Черно море с 3:0 и записа втора чиста победа в група А
Левски победи Черно море с 3:0 и записа втора чиста победа в група А Снимка: ВК Левски

Отборите на ЦСКА, Люлин и Левски продължават без загуба след втория ден на Държавните финали за юноши под 20 години (състезатели, родени 2003/2004 година). Спорът за титлата се провежда в столичната зала „Христо Ботев“, с домакин ВК Люлин.

И трите състава са с по две победи, като на практика си осигуриха предсрочно класиране за полуфинали.

В група А ЦСКА спечели чисто срещу Дунав (Русе) с 3:0. Тимът на Люлин се наложи над Славия също с 3:0. Така двата съперника са с еднакъв актив от 6 точки и един загубен гейм. В последния ден на груповата фаза, 1 май, директен сблъсък между тях ще определи кой ще бъде първенец и кой ще завърши на втора позиция.

 

thumbnail IMG 20220430 180320

 

Съставите на Славия и Дунав (Русе) са без успех. Те ще се изправят в мач помежу си, който ще определи третото и четвъртото място в групата.

В група Б едноличен лидер е Левски София. Волейболистите на "сините" победиха Черно море (Варна) с 3:0 и са с първи с две чисти победи и 6 точки.

В другия мач от деня Берое 2016 (Стара Загора) се наложи след петгеймова битка над Миньор (Перник) с 3:2.

Така Черно море и Берое са с еднакъв актив от една победа и една загуба, но варненци са временно втори с 3 точки, докато беройци са трети с точка по-малко. В последния ден от груповата фаза съперниците ще се срещнат в директна битка, която ще определи второто място и кой ще последва Левски на полуфинали.

Последен е Миньор без успех.

Резултати от втори ден:

Група А

ЦСКА – Дунав 3:0

Люлин – Славия 3:0

Група Б

Берое 2016 – Миньор 3:2

Левски София – Черно море 3:0

Турнирът продължава на 1 май с трети ден от груповата фаза.