Четвъртък, 14 Април 2022 09:53
Празничен турнир за прекадетки в зала "Левски София" ще положи началото на честванията по темата 100 години волейбол в България
Празничен турнир за прекадетки в зала "Левски София" ще положи началото на честванията по темата 100 години волейбол в България Снимка: bvf.bg

Комисията по Детско-юношески волейбол към БФВ организира празник с едни от най-добрите млади момичета от петък до неделя в София (15-17 април). Очаквайте оспорвани мачове и много емоции в зала "Левски София", а победителят ще вземе празнична купа преди държавните финали.

С турнира за прекадетки (родени 2007/08 г.) стартират събитията на тема "100 години волейбол". През цялата година БФВ планира различни прояви за честване на вековния юбилей на най-успешния колективен спорт у нас.

В първия турнир ще участват петте най-добри отбора, спечелили квалификационни турнири за прекадетки. Те са и първите класирали се за финалите на Държавното първенство - Левски София, ЦПВК, Марица (Пловдив), Любо Ганев-Автосвят (Русе), Берое (Стара Загора). Шестият, спечелил своя квалификационен турнир – Локомотив 1929 няма възможност за участие, като ще бъде заместен от ВА Стойчев-Казийски (София). Схемата на състезанието е мачове всеки срещу всеки едновременно на три корта в залата.

Програма на турнира:

 

100-2

На събитието са поканени всички, които се чувстват съпричастни на волейболното семейство. Честванията ще продължат с турнир в юношеското направление, отново за прекадети (родени 2007/2008 година), който ще е на по-късен етап през годината.

 

Българската федерация по волейбол изказва своята благодарност към своите партньори Лидл България, Обединена Българска Банка, Гаритидж парк, Спорт Депо, Министерство на туризма, Министерство на младежта и спорта и Български спортен тотализатор, за тяхната подкрепа за развитието на волейбола в България. БФВ изказва своите благодарности към Волейболен клуб “Левски-София’ за възможността Юбилейния турнир за момичета под 16 г. “100 ГОДИНИ ВОЛЕЙБОЛ БЪЛГАРИЯ” да бъде организиран в тяхната зала.