Понеделник, 21 Февруари 2022 16:16
Кристиан Михайлов води женския тим на Пиране Брусно. в Словакия
Кристиан Михайлов води женския тим на Пиране Брусно. в Словакия Снимка: личен архив

Управителният съвет на БФВолейбол утвърди Кристиан Михайлов за треньор на националния отбор за жени под 21 години. На селекцията предстои участие в европейска квалификация за първия исторически шампионат на Стария континент за тази възраст. Спорът за титлата ще се състои в Италия.

Националките ще се изправят в Австрия срещу домакините, Израел и Фарьорски острови. Първенецът получава директна квота за Евроволей 2022.

В момента Кристиян Михайлов е старши-треньор на словашкия женски тим Пиране Брусно. Преди това водеше волейболистките от женския отбор на Левски до разпада му преди две години. Участва в треньорски курсове на Международната федерация FIVB, като през 2019 година завършва успешно най-високо трето ниво. Започва своят треньорски път във ВК Хектор, след това трупа опит в Германия, където работи заедно с белгийския специалист Витал Хайнен. Има шампионски опит в съвместна работа с ВК Марица, както и в щаба на женския национален отбор под ръководството на Иван Петков.

 

272916706_292587169607231_6527514192545979768_n.jpg

 

„Участвах в конкурса за национален селекционер на отбора за жени под 21 години, тъй като през последните пет имах възможността да работя с много състезатели на тази възраст в професионалния волейбол - каза Михайлов. - Чувствам се комфортно в тази зона и материя. Вярвам, че аз и щаба ми можем да бъдем много полезни на отбора, така както и те могат да бъдат много полезни на нас, в нашето професионално развитие. Щабът ми е изграден от едни от най-добрите български специалисти в отделните области в професионалния женски волейбол., но засега няма да разкривам още конкретно имена. Повечето от нас работим за клубове или сме с натрупан стаж от работа в чужбина, а другата част са водещи фигури в женския волейбол в България. Отделните звена се допълват прекрасно, а на тези хора, имам пълно доверие.“