Четвъртък, 13 Януари 2022 21:36
Националките U17 загубиха от Гърция на Балканиадата в Турция
Снимка: cev.lu

Националният отбор на България за жени U17 отбеляза първа загуба на Балканиадата в Балъкесир (Турция), която е квалификация за Европейското първенство. Воденият от Диян Боюклиев тим отстъпи на Гърция с 1:3 (23:25, 23:25, 25:18, 20:25) във втория си мач от надпреварата.

Така след победния старт, в който нашите се наложиха над Румъния с 3:0 гейма, в този двубой те не успяха да покажат същите възможности и взеха само един гейм. След поражението волейболистките ни заемат третата позиция с 3 точки. Гъркините са четвърти със същия баланс.

Първият гейм отбеляза равностойна игра с няколко миниобрата в резултата. В решителните моменти обаче гъркините показаха повече устойчивост и го спечелиха, като взеха важно психологическо предимство.

Ситуацията се повтори във втората част, като отново представителките на южната ни съседка успяха да пречупят тима ни с повече решителност и стабилност и поведоха с 2:0.

Едва в третата част момичетата ни съумяха да демонстрират потенциала си. След поредното равенство 15:15, този път малките „лъвици“ бяха по-добрият тим на игрището. Нашите се откъснаха, съумяха да запазят разликата и се върнаха в мача, като намалиха на 1:2.

В решителната четвърта част обаче българските волейболистки не успяха да запазят възходящата си линия. Гъркините отново стартираха силно и запазиха максимална концентрация. Те не дадоха шансове на нашите за втори обрат и спечелиха мача с крайното 3:1.

Статистика от мача можете да видите тук.

В третия си мач от турнира в Балъкесир тимът на България среща Сърбия от 19 ч.