Неделя, 19 Декември 2021 23:18
Без загубен мач през първия полусезон, Хебър ще зимува на върха в Ефбет Супер Волей
Снимки: start-photo.bg/НВЛ

Действащите шампиони от Хебър Пазарджик останаха непобедени след изиграването на 11-ти кръг от Ефбет Супер Волей и с 11 победи от 11 мача (33т.) оглавяват временното класиране в мъжкия елит. На втора позиция е oтборът Пирин Разлог, който през първия полусезон записа 10 победи и една загуба (именно от Хебър). Трети ще зимуват Нефтохимик 2010.

Пълно временно класиране в Ефбет Супер Волей на www.NVL.bg.

#efbetsupervolley

Монтана Волей 1 - 3 Хебър Пазарджик (22-25, 21-25, 26-24, 15-25)

В последния мач от 11-ти кръг, Хебър се изправи срещу Монтана Волей. Състезателите на Maртин Бланко Коста успяха да се наложат с 3-1 гейма.

KBA 1882

Домакините от Монтана Волей стартираха по-силно в двубоя, повеждайки с 16-10 в първия гейм. Три аса и два блока се оказаха решаващи за монтанчани в тези моменти. Атаката на пазарджиклии обаче заработи и те изравниха при 22-22. Тодор Алексиев (две атаки и един блок) и Якопо Масари (един ас) се превърнаха герои за своя тим в тези моменти. Оспорван беше и вторият гейм, в който гостите стартираха по-добре. Състезателите на Даниел Пеев обаче притиснаха съперниците при 10-11 след четири успешни блока. Преследването в резултата продължи до края, но волейболистите на Хебър се оказаха по-добри в решаващите моменти.

Това обаче не спря вдъхновените домакини, които измъкнаха третия гейм след оспорвана битка, и върнаха обратно интригата в двубоя. Мотивирани да завършат първия полусезон с победа, Хебър взе напълно нещата в свои ръце в четвъртия гейм и напълно доминирайки, се поздрави с крайната победа.

KBA 1919

Статистически, двата тима показаха изключително равностойна игра в различните компоненти - Монтана завърши с 49 успешни атаки, а Хебър с 48. И двата отбора отбелязаха по осем блока всеки, а на сервис гостите завършиха с 8 аса, докато състезателите на Даниел Пеев с 7. Решаващи за победата се оказаха повечето грешки, допуснати от монтанчани - 35 на 20.

Радослав Попов и Жулиен Георгиев от Монтана Волей записаха по 17т. всеки. За победителите най-резултатен стана Брадли Гънтър с 15 точки, а 13 добави Якопо Масари, който беше отличен и с наградата за най-полезен играч.