Вторник, 23 Ноември 2021 22:35
Пирин постигна седми пореден успех в елита
Пирин постигна седми пореден успех в елита Снимка: Start-photo.bg/ НВЛ

Пирин Разлог и Хебър Пазарджик продължават победния си ход в Ефбет Супер Волей, след като този вторник записаха победи над Сливнишки герой и ПСК Локомотив Пловдив съответно. Левски София и Дея спорт Бургас също се поздравиха с успехи, побеждавайки своите противници Берое 2016 и Добруджа 07. Столичният Славия пък оцеля след петгеймова битка срещу Ботев Луковит, записвайки първа победа в мъжкия елит този сезон.

#efbetsupervolley

Сливнишки герой 1-3 Пирин Разлог (16-25, 25-21, 19-25, 23-25)

Пирин Разлог записа седми успех в Ефбет Супер Волей и запазва първа позиция във временното класиране в мъжкия елит.

Гостите стартираха по-добре в мача, взимайки първия гейм след по-добро представяне в различните елементи. След това обаче състезателите на Благовест Катранджиев загубиха ритъм и допуснаха непредизвикани грешки да афектират тяхната игра. От своя страна Сливнишки герой засили своята атака и върна интригата в мача. Лидерите в Ефбет Супер Волей обаче бързо реагираха и не оставиха съменения относно своето превъзходство в третия гейм. Играта беше оспорвана в последния четвърти гейм, но при 24-23 в полза на гостите, грешка на Наков на сервис реши крайния резултат.

 

0288719224

Спас Байрев завърши като най-резултатен играч в мача, записвайки 26 точки. За най-полезен състезател пък беше избран съотборникът му Александър Симеонов (9 точки). За домакините трима състезатели записаха по 14 точки - Ерик Стоев, Методи Ананиев и Костадин Стойков.

 

Локомотив Пловдив 0-3 Хебър Пазарджик (19-25, 14-25, 14-25)

Действащите шампиони от Хебър продължават с отличното си представяне в Ефбет Супер Волей. Състезателите на Мартин Бланко Коста са без загубен гейм в мъжкия елит този сезон, след като в мач от междинния седми кръг надвиха с 3-0 ПСК Локомотив Пловдив.

Гостите доминираха на игрището през целия мач, като в нито един момент домакините не успяха да ги затруднят. Това даде възможност на треньора на пазарджиклии да направи ротации в състава си и да даде шанс на повече състезатели да се изявят.

От своя страна, пловдивчани не успяваха да завършат успешно всичките си успехи и липсата на внимание към детайла им коства по-добро представяне.

Мартин Симеонов от Хебър завърши като топ реализатор, с 13 точки и 64% ефективност в атака. Нито един от играчите на Локомотив не успя да достигне до двуцифрен резултат, като най-добре се изяви Мартин Палийски с 8 точки (62% ефективност).

 

589520211123195519

 

Берое 2016 0-3 Левски София (18-25, 19-25, 17-25)

Столичният гранд Левски София също се представи отлично този вторник, след като записа чиста победа с 3-0 срещу Берое 2016.

Два аса на Светослав Гоцев в началото на първия гейм помогнаха на Левски да вземе инициативата. Въпреки че тимът от Стара Загора опита да затрудни съперника на блок, серия от успешни атаки след 18-тата точка решиха развоя на събитията в този първи сет. И двата отбора обаче стартираха разконцентрирани в следващия гейм, допускайки грешки в атака и на сервис. Триото Вълчинов-Антонов-Люцканов успя да пречупи противника при 10-10 и благодарение на точковата разлика от 5 пункта при 11-16) Левски успя да запази предимството си и грабна и този гейм. Въпреки че допуснаха няколко грешки в третия гейм, столичани успяха да запазят инциативата си чрез успешни атаки, поздравявайки се с крайния успех.

Гордън Люцканов от Левски записа най-много точки в двубоя (16), завършвайки с 65% успеваемост. За Берое 2016, Симеон Александров завърши с 10 (47% успеваемост).

 

046654914

 

Добруджа 07 0-3 Дея спорт Бургас (20-25, 16-25, 16-25)

Дея спорт Бургас продължава с успешното си представяне в Ефбет Супер Волей, след като надигравайки Добруджа 07, записа шеста победа в мъжкия елит.

И двата отбора демонстрираха равни способности в началото на първия гейм, но грешки на сервис и в атака помогнаха на бургазлии да се откъснат след 9-тата точка. От своя страна, Василев от гостуващия отбор записа три аса и въпреки усилията на домакините до края на частта, Дея спорт отвори мача в своя полза.

Гостите показаха топ игра на блокада в началото на втория гейм и благодарение на това си осигуриха доминацията на терена до края на частта. Добруджанци не успяха да намерят отговор на успешните атаки на своите опоненти в третата част, а бургазлии показаха завидна концентрация и не допуснаха изненади.

Виталий Василев от Дея спорт обеляза най-много точки в двубоя (14), докато за Добруджа Явор Генов завърши с 10.

Ботев Луковит 2-3 Славия (15-25, 25-17, 26-24, 23-25, 13-15)

Славия и Ботев Луковит сътвориха истинско дерби в последния мач за деня. В мач, изпълнен с обрати, славистите успяха да запишат своя първи успех за сезона, надвивайки след петгеймова драма отбора на Ботев Луковит.

Славия “стъпи” по-добре в мача, след като взе първия гейм, но домакините отговориха бързо във втория, показвайки желание за борба. В “игра на котка и мишка” се превърна третия гейм, като двата тима постоянно разменяха лидерството, но Ботев Луковит успя да наложи волята си и да се доближи до краен позитивен резултат. Слависите обаче не загубиха мотивация, и успяха да вкарат мача в тайбрек. В решаващата пета част от двубоя, и двата тима се бориха за всяка точка, но домакините изглеждаха по-близо до успеха. Славия обаче записа някои важни точки след осмата и в крайна сметка се поздрави с успеха.

Божидар Георгиев от Славия се окичи с приза за най-полезен играч, завършвайки с 18 точки. За домакините Илиян Иванов беше над всички с 29 точки.