Събота, 20 Ноември 2021 19:39
Славия надигра Казанлък с 3:0 гейма в "Демакс лига"
Славия надигра Казанлък с 3:0 гейма в "Демакс лига" Снимка: ВК Славия

Локомотив 1929 и Славия се поздравиха с успех в двата мача от Демакс лига, които се се състояха тази събота.

#nvlVolleyLadies

Локомотив 1929 3-0 Перун (25-6, 27-25, 27-25)

Локомотив 1929 записа втора победа в Демакс Лига след като тази събота надви с 3-0 отбора на Перун (Варна) в изтеглен мач от шести кръг.

Домакинките стартираха повече от отлично, след като в първия гейм не позволиха на опонентките си да покажат своя потенциал.

След шока от първия гейм, гостенките успяха да стабилизират играта си и върнаха обратно интригата на игрището. Двата тима се преследваха в резултата до самия край на гейма, но състезателките на Бригита Славова съумяха да запишат важни точки в решаващите моменти. По подобен сценарий се разви и третия гейм, като отново състезателките на Локомотив бяха по-успешни в последните моменти.

Славия 3-0 Казанлък Волей (25-19, 25-18, 27-25)

Славия нанесе първо поражение за сезона на Казанлък Волей, след като ги победи с 3-0 като домакин в мач от четвърти кръг от Демакс лига. Това е втора победа за столичанки, които заемат пето място във временното класиране в женския елит.

Славия взе инициативата в двубоя веднага след първия съдийски сигнал. С увереност, тимът от столицата натрупа точкова разлика, докато Казанлък не успяваше да намери своя ритъм. По същия начин се разви и вторият гейм, като едва в третата част “розите” опитаха да върнат интригата в мача при 24-21 в своя полза. Серия от непредизвикани грешки обаче повлия на крайния резултат и в крайна сметка Славия се поздрави с успех.